REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Filimon a ajuns la vorba lui Iorguş

Filimon a ajuns la vorba lui Iorguş

Replica API 21 ianuarie 2012 | 00:00 156

În privinţa căldurii la Mangalia,

În privinţa căldurii la Mangalia,

Constantin Filimon, cel care de o săptămână s-a erijat în primar interimar al Mangaliei, deşi prefectul Claudiu Palaz susţine că lucrurile nu stau aşa, a ajuns la vorba deputatului PDL Zanfir Iorguş. Foarte interesantă situaţia, în condiţiile în care despre Constantin Filimon se vorbeşte că ar fi "la ordinul" pesedistului Claudiu Tusac, fostul primar al municipiului.

Vineri, când autorităţile au autorizat un protest în faţa societăţii Callatis Therm, între nemulţumiţi şi-a făcut apariţia şi Filimon, pentru a comunica faptul că există "o singură soluţie" pentru ca Mangalia să nu mai tremure de frig, şi anume ca municipalitatea să preia centralele şi punctele termice spre administrare. Ideea lui Filimon nu este însă tocmai originală, ea fiind avansată, încă de anul trecut, şi de deputatul Zanfir Iorguş. Dacă într-adevăr aceasta ar fi soluţia pentru ca mangalioţii să beneficieze non-stop căldură, nu ştim, însă este clar că dacă administraţia locală face demersuri pentru modificarea contractului cu Callatis Therm, o clauză anume din contract va oblige primăria la despăgubiri care nu sunt de ici-de colo. Ca dovadă că administraţia locală a intrat în război cu furnizorul de căldură stă şi un comunicat de presă, din care cităm următoarele: "de la începutul funcţionării sale societatea Callatis Therm SA a funcţionat doar cu plata în avans a sumelor necesare pentru achiziţionarea de combustibil demonstrează că noul acţionar nu dispune de resurse financiare pentru susţinerea acestei afaceri. Pentru a evita repetarea acestei situaţii dezastruoase cu care s-a confruntat populaţie municipiului Mangalia în această iarnă considerăm că singura soluţie viabilă este preluarea centralelor şi a punctelor termice spre administrare de către Consiliul Local Municipal Mangalia".

Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218