REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Filimon nu mai recunoaşte protocolul semnat de el, prin care îşi asumă datoriile Primăriei Mangalia către Callatis Therm

Filimon nu mai recunoaşte protocolul semnat de el, prin care îşi asumă datoriile Primăriei Mangalia către Callatis Therm

Replica API 5 februarie 2012 | 00:00 216

Vezi documentul integral!

Vezi documentul integral!

Declaraţii şi dezbateri cu o succesiune aproape ameţitoare în privinţa Mangaliei: Guvernul a alocat fonduri pentru furnizarea căldurii, politicienii s-au înghesuit să-şi aroge meritele pentru acest lucru, apoi... iarăşi şedinţă, cu prefectul, şi din nou apel către consilieri să se prezinte la şedinţă pentru ca banii să poată fi redirecţionaţi către achiziţia de combustibil.

Şedinţa urmează să aibă loc, numai că în alţi termeni decât cei din protocolul semnat acum câteva zile de Constantin Filimon, viceprimarul cu atribuţii de primar interimar al Mangaliei şi SC Callatis Therm, furnizorul de căldură.

Se pare că, deşi a semnat un protocol prin care recunoaşte că sunt datorii către Callatis Therm, azi Filimon s-a răzgândit!

"Până acum noi am dat banii şi tot noi am tremurat, asta pentru că cei de la Callatis Therm, când au preluat societatea, au preluat-o cu tot cu creanţe, iar cu banii de la noi şi-au achitat întâi datoriile lor, abia apoi au trimis bani şi către Rompetrol. Această societate nici nu are capacitatea de a asigura căldura. În licenţa lor este specificat că trebuie să aibă pe stoc peste o mie de tone de combustibil, iar ei, la 31 ianuarie, aveau doar 80 de tone. Aici sunt probleme foarte delicate. Oricum, mâine voi solicita Curţii de Conturi să verifice contractul, pentru că am şi eu îndoielile mele. Callatis Therm a băgat 194 de miliarde (lei vechi) în buzunar, de la Tusac, pentru 2011 - 2012 şi tot nu avem căldură, iar preţul s-a stabilit fără consultarea Consiliului Local ", a declarat viceprimarul Filimon, duminică, la şedinţa de la Prefectura Constanţa.

În replică, directorul adjunct al firmei de termoficare, Gabriela Grosu, a afirmat că nu este nimic adevărat în legătură cu achitarea datoriilor din banii proveniţi de la Consiliul Local. "Ceea ce spune domnul Filimon nu este adevărat. Există ordine de plată şi facturi în acest sens. Toţi banii s-au dus către Rompetrol: Numai că fără un preţ de producţie nu putem funcţiona. Preţul actual este cel de producţie din 2009, dar toate s-aus cumpit între timp. Avem 2 hotărâri judecătoreşti definitive privind preţul gigacaloriei", a afirmat Gabriela Grosu.

Iată ataşat protocolul semnat de Filimon, prin care recunoaşte datoriile - vezi documente.

Vom reveni.

A.A., D.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218