REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Filipescu de la Pro România a descoperit VINOVATUL pentru DEZASTRUL de la Evaluarea Națională

Filipescu de la Pro România a descoperit VINOVATUL pentru DEZASTRUL de la Evaluarea Națională

Replica API 7 iulie 2020 | 19:23 1816

Conform unei statistici furnizată de Ministerul Educației, 26 de comune din județul Constanța au avut rata de promovare a Evaluării Naționale sub 30%. Rata de participare la evaluarea națională în județul Constanța a fost de 97 %: 5813 de candidați prezenți (dintr-un total de 5972 de candidați înscriși), un procent de 70% reușind medii mai mari sau egale cu 5 (cinci). Această statistică îngrijorătoare din domeniul rural a făcut ca Răzvan Filipescu, candidatul Pro România la președinția CJ Constanța, să ia atitudine pe pagina sa de Facebook.

Răzvan Filipescu

Răzvan Filipescu: Trebuie întărit sistemul de educație

”Am făcut o analiză cu colegii mei referitor la gradul de promovabilitate și am rămas uimiți să vedem comune cu o rată foarte mică de promovare. Aici este o culpă și a primăriilor, dar și a consiliului județean și din ce văd eu nimeni nu discută această problemă, ținând cont că asta privește viitorul tuturor și mai ales în mediul rural, unde există deja această rată mică de promovabilitate corelată cu abandonul școlar și cu situația economică a localităților care depind foarte mult de agricultură, s-ar putea ca în câțiva ani să ne confruntăm cu o depopulare masivă. Eu cred că trebuie marșat pe întărirea sistemului de educație, și aici și primarul și consiliul județean ar putea face ceva. Aici mă refer la cursuri de după amiază, programe after school, se poate pune accent pe digitalizare, se pot lua tablete și date copiilor, un sistem de burse de merit. Trist este că nimeni nu discută despre această rată mică de promovare. Trebuie să vedem de ce este nevoie în fiecare comună, să discutăm cu cadrele didactice, cu directorii școlilor.” a declarat Razvan Filipescu, pentru ziarul Replica.

Sorin Mihai

Sorin Mihai: Soluția este o monitorizare mai atentă

Referindu-se la această situație îngrijorătoare din comunele din județul Constanța, Sorin Mihai, inspectorul școlar general, consideră că una dintre soluții este digitalizarea: ”Din anul școlar următor vom implementa un model care este aplicat și în alte județe și anume să avem simulări la nivelul județului, prin care să estimăm și care sunt notele pe care le iau elevii, și astfel să putem lua măsuri din timp. Eu nu caut vinovați, iar soluția este o monitorizare mai atentă dar și digitalizarea este o măsura prin care să aducem statisticile la un nivel rezonabil.”

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum motivezi profesorul, daca il freci sa dea ani de zile acelasi concurs cretin si desi obtine peste 7 la examen, nu il titularizezi? An de an in alta parte, scoala, la discretia directoarei, daca nu-i place mutra lui nu-i da continuitate etc. Posturi care se tin cu durata de 1an pana ajunge la ele persoana care trebuie.... Eeheee ...
1
0
Meritocratie si cinste,pentru ca este plina tara de oameni destepti dar lipsiti de caracter,niste lepre lacome care au saracit Romania din pix si au facut puscarie doar asa de forma,A.Nastase,Dan Voiculescu etc sau deloc,in comparatie cu astia fara dosare penale E.Udrea,L.Dragnea,R.Mazare si alti se considera niste victime ale justitiei pentru ca uni competitori de-ai lor in cursa pentru furtul din banul public i-au intrecut detasat si totusi sunt curati din punct de vedere legal.
2
1
Razvan - un securila autentic ! Aschia nu sare departe de trunchi !
5
1
este sa va dati toti demisia ca ati distrus invatamantul romanesc sa se desfiinteze cuiburile de spagari nemuritori pe functii si sa se reformeze radical tot sistemul - meritocratie nu spagaraie si blazare
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218