REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

FILIPESCU, ÎNGRIJORAT de soarta ELEVILOR, în noul an şcolar

FILIPESCU, ÎNGRIJORAT de soarta ELEVILOR, în noul an şcolar

Replica API 12 septembrie 2020 | 00:00 1400

Răzvan Filipescu, candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a făcut o sinteză a lucrurilor ce s-au petrecut în ultima săptămână, în cadrul unei conferinţe organizate vineri, 11 septembrie, de către partidul Pro România din care face parte şi el. Astfel, au fost abordate cele mai arzătoare subiecte ale momentului, pornind de la educaţie, până la agricultură.

În cadrul conferinţei, Răzvan Filipescu a adus în atenţia publicului faptul că diverşi contracandidaţi au criticat superficial proiectele pe care Pro România Constanţa le-a prezentat în ultima vreme. Acesta, la rândul său, le-a bătut obrazul pentru prezenţa în faţa alegătorilor fără a avea vreun punct de plecare concret pentru dezvoltarea Constanţei.

Începerea şcolii, încă o problemă fără rezolvare

Principalul subiect pe care Răzvan Filipescu l-a abordat în cadrul conferinţei a fost legat de educaţie, aceasta fiind o problemă care îi preocupă pe toţi părinţii mai ales acum, în pragul înpecerii noului an şcolar. “Luni înepce şcoala. Sunt îngrijorat să-mi trimit copilul la şcoală. Nimeni nu a venit să ne spună şi nouă ce se întâmplă, să ne liniştească. Am vazut că achiziţionarea tabletelor pentru copiii defavorizaţi a întârziat, ce vor face acei copii? Cât de pregătite sunt şcolile din punct de vedere sanitar?”, a declarat Filipescu. În plus, acesta s-a arătat revoltat de faptul că nimeni nu vorbeşte despre ce se va întâmpla a doua zi după alegerile locale. “Copiii încep luni şcoala, după o zi de votare în care clădirile au fost tranzitate de mii de oameni. ce se va întâmpla?”, a mai adăugat candidatul la preşedinţia CJC.

“Am pierdut multe oportunităţi de finanţare”

Potrivit lui Filipescu, autorităţile locale au pierdut multe oportunităţi de finanţare mai ales în ceea ce priveşte sistemul de sănătate. “Au fost neglijate atât Spitalul Judeţean, cât şi cele orăşeneşti şi centrele de permanenţă. Judeţul Constanţa nu a accesat niciun fond european. Nimeni nu a luat iniţiativa în 4 ani de zile”, a precizat Filipescu. În plus, acesta i-a criticat dur pe cei care au apărut în campanie pe ultima sută de metri şi care nu au prezentat niciun proiect concret prin care să îmbunătăţească modul de viaţă al constănţenilor.

Cât despre agricultură, Răzvan Filipescu s-a arătat nemulţumit de faptul că fermierii nu au primit niciun ajutor din partea statului. Potrivit acestuia, “singurul demers care a avut loc este cel de transmitere a declaraţiilor către APIA, pentru despăgubiri. Vom vedea când se vor încasa şi acestea. Toate demersurile pe care fermierii constănţeni le-au făcut pe lângă Ministerul Agriculturii, pe lângă Ministerul Finanţelor, pentru a fi susţinuţi în a obţine suspendarea creditelor, pentru a achiziţiona utilaje şi pentru a face investiţii, nu au primit niciun răspuns până în acest moment”, a menţionat candidatul la funcţia de preşedinte al CJC. În plus, acesta a mai adăugat şi faptul că ne aflăm într-un moment de cumpănă.

VIDEO:

Cod mandatar financiar: 21200010

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614