REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

"Film de groază" şi "blestem", scrie presa internaţională după eliminarea lui PSG

"Film de groază" şi "blestem", scrie presa internaţională după eliminarea lui PSG

Replica API 8 martie 2019 | 00:00 354

Ziarele europene şi braziliene sunt aproape obişnuite cu eşecurile răsunătoare ale echipei de fotbal Paris Saint-Germaine, astfel că noua dezamăgire trăită de parizieni în Liga Campionilor ţine prea puţin capul de afiş al acestor publicaţii, ce evocă totuşi un "blestem", un "film de groază" şi un "cataclism" pentru proiectul qatarian, relatează AFP.

"Ghinionul lui Paris Saint-Germain în Liga Campionilor nu are limite", subliniază cotidianul spaniol Marca, după eliminarea din optimile de finală în faţa lui Manchester United (1-3 pe Parc des Princes, după 2-0 în tur). "Proiectul multimilionar al lui Al-Khelaifi se clatină încă o dată în Europa", comentează Marca.

Celălalt ziar de sport din Madrid, AS, se întreabă în legătură cu viitorul lui Neymar şi Mbappe şi speculează că "acest nou eşec măreşte şansele lui Real de a-i atrage".

Potrivit El Mundo Deportivo, "cataclismul lui PSG este de o amploare indescriptibilă pentru o echipă concepută să câştige pe plan extern".

În Brazilia, presa se concentrează evident asupra lui Neymar, din nou accidentat şi forfait pentru acest şoc, ce s-a arătat scandalizat, pe reţelele de socializare, de penalty-ul primit de oaspeţi în finalul meciului, după ce arbitrul a consultat VAR.

"Cu Neymar în tribuna de onoare, PSG se prăbuşeşte catastrofal", titrează O Globo. "Ai senzaţia că banii cheltuiţi pe transferuri nu schimbă nimic. Visul de cucerire a Europei s-a spulberat încă o dată în optimi de finală", scrie ziarul.

În Italia, Tuttosport asociază "blestemul" lui PSG cu cel al portarului veteran Gianluigi Buffon, care la 41 de ani aleargă în continuare după Liga Campionilor. Ziarele italiene amintesc, desigur, gafa lui "Gigi" de la al doilea gol al lui United, fără a-l copleşi însă cu reproşuri pe portar.

"Toţi sunt vinovaţi. Nu doar Buffon, care cu greşeala sa a deschis drumul calificării englezilor", estimează La Gazzetta dello Sport. Ea povesteşte un început de meci cu alură de "film de groază" pentru PSG, care a luat gol încă din minutul 2 după gafa lui Thilo Kehrer.

Logic, presa engleză se extaziază pentru "Miracolul de la Paris" (The Telegraph) pe care l-au trăit "diavolii roşii" sau face jocuri de cuvinte, ca The Mirror, care se amuză scriind în franceză "Marc de Triomphe", făcând aluzie la Marcus Rashford, care a înscris golul victoriei, şi la Arcul de Triumf.

Presa din Germania nu rămâne datoare, fiindcă PSG are un antrenor şi doi jucători din această ţară, Thomas Tuchel, respectiv Julian Draxler şi Thilo Kehrer.

"Visurile lui Thomas Tuchel şi ale lui Paris SG la câştigarea trofeului s-au spulberat, misiunea 'Liga Campionilor' eşuează încă o dată prematur şi spectaculos. Echipa de vedete a lui PSG a lăsat să-i scape Liga Campionilor acasă, pe Parc des Princes, în faţa unui Manchester United cu mulţi jucători accidentaţi", comentează site Sport1.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367