REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Filmările pentru „What Happened to Monday?” au stârnit isterie la Constanţa! Se ţipă că se taie copaci; Primăria dă explicaţii

Filmările pentru „What Happened to Monday?” au stârnit isterie la Constanţa! Se ţipă că se taie copaci; Primăria dă explicaţii

Replica API 22 septembrie 2015 | 00:00 207

Vişinii de pe strada Traian dispar

Vişinii de pe strada Traian dispar

Urbea de la malul mării a vuit de anunţul că pe străzile ei va fi turnat un film cu buget mare şi cu actori de renume. Însă, la scurt timp, constănţenii au început să-şi arate numulţumirile. Una dintre acestea se leagă de faptul că oamenii din producţie au început să „cosmetizeze” locurile pentru a se integra în peisajul peliculei. Este vorba despre câţiva copaci care au fost tăiaţi. Ultima acţiune de acest gen s-a petrecut pe strada Traian, în zona Gării, numai că Serviciul de Igienă Publică şi Spaţii Verzi, din cadrul Primăriei Constanţa a explicat că lucrurile nu stau chiar aşa cum le prezintă „cârcotaşii de serviciu”.

„În numele unui celebru film şi cu largul concurs al autorităţilor, cei de la Castel Film taie copacii din parcarea Junior Computers”, a spus un constănţean care a şi făcut fotografii în timp ce arborii erau raşi de pe faţa pământului. „Am mediat discuţia. Acolo se desfăşoară o activitate comercială. (…) Copacii erau crescuţi în nişte scuaruri, în faţa unui sediu de firmă. M-au chemat acolo, pentru că sunt de specialitate, să recomand specia pentru replantare, toate cheltuielile fiind suportate de firma Junior.

Nu erau nişte pomi într-un aliniament. Erau nişte scuaruri în faţa firmei Junior, iar cinci vişini crescuseră în acel areal. Pentru tăierea acelor vişini, crescuţi într-un spaţiu neadecvat, se vor planta în loc evonymus, o specie care rămâne veşnic verde şi se pretează pentru asemenea spaţii mai înguste. Vişinii nu aveau loc să se dezvolte în acel scuar. În cadrul filmului intră şi acea suprafaţă. Ei au sugerat că nu dă bine, iar cei de la Junior au venit cu ideea să replanteze altceva acolo. Replantarea va avea loc în octombrie.

Suntem într-o perioadă când se iese din vegetaţie şi se pot executa plantări. I-am anunţat pe cei de la Junior că voi supraveghea atent acele plantări, în sensul să fie executate lucrările cel târziu săptămâna viitoare, pentru că perioada ne permite. Eu puteam să nu fiu de acord cu firma care execută filmări, dar în solicitarea lor nu erau deplasaţi. Repet, erau nişte vişini care au crescut dezlânaţi”, a declarat, pentru „Replica”, George Coman, şeful Serviciului de Igienă Publică şi Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Constanţa. În timpul unei conferinţe de presă, ce a avut loc săptămâna trecută, regizorul Tommy Wirkola ar fi spus:

„Nu ne plac copacii”, făcând referire la faptul că acţiunea filmului „What Happened to Monday?”, un thriller SF, se petrece între anii 2070 şi 2085 şi nu există vegetaţie. Astfel, în primă fază, s-a recurs la tăierea unui dud de pe strada Nicolae Titulescu şi, recent, au dispărut vişinii de pe strada Traian. Locuitorii oraşului de la malul mării s-au arătat scandalizaţi de aceste acţiuni şi nu cred în vorbele celor din producţie care au promis că vor planta copaci în locul celor tăiaţi.

Un alt eveniment nefericit, legat de aceste filmări, s-a petrecut la finele săptămânii trecute, când un tânăr din Constanţa, Marian Cornăţeanu, care lucra pe platourile de filmare, a rămas fără un deget. Acestuia i s-ar fi cerut să sară repede un gard pentru a opri un robinet, dar nu i s-au dat mănuşi de protecţie. Inelul i s-a agăţat în gard şi astfel degetul a fost smuls. Părinţii tânărului au depus sesizare la ITM.

Precizăm că pelicula „What happened to Monday” a reunit actori celebri, precum Glenn Close, Noomi Rapace şi Willem Dafoe, alături de actorul român Mircea Cazan jr., iar filmările au început de marţi, 15 septembrie. Acţiunea principală se va desfăşura pe strada Nicolae Titulescu, unde filmările sunt programate până pe 23 septembrie, iar de joi, 17 septembrie, s-au tras cadre pe Stradela Vântului.

Vineri, 18 septembrie, echipa de la Castel Film s-a mutat pe străzile Grigore Tocilescu şi Cristea Georgescu, unde traficul a fost oprit. Pe 21 septembrie, filmările s-au mutat pe strada Traian, unde, de asemenea, mai multă vegetaţie a fost înlăturată. Filmul prezintă drama unei familii din viitor, cu şapte fete gemene, care trebuie să se supună politicii guvernului ce impune ca o familie să aibă un singur copil. Pentru a le salva pe toate, părinţii decid ca gemenele să trăiască sub aceeaşi identitate. Noomi Rapace joacă rolurile a şapte surori identice. Filmul este regizat de Tommy Wirkola, iar partener este Castel Film, companie ce îi aparţine producătorului de film Vlad Păunescu.

Liliana CHIRU, Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367