REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Filmele "Le Grand Bain" şi "Jusqu'a la garde" au primit câte 10 nominalizări la premiile Cesar

Filmele "Le Grand Bain" şi "Jusqu'a la garde" au primit câte 10 nominalizări la premiile Cesar

Replica API 24 ianuarie 2019 | 00:00 406

Filmul "Le Grand Bain", regizat de actorul francez devenit regizor Gilles Lellouche, şi "Jusqu'a la grande", debutul în lungmetraj al regizorului Xavier Legrand, conduc plutonul peliculelor care au primit miercuri cele mai multe nominalizări la premiile Cesar, echivalentul francez al premiilor Oscar, cu 10 nominalizări fiecare, inclusiv la categoriile "cel mai bun film" şi "cel mai bun regizor", informează site-ul revistei Variety.

Filmul "Le Grand Bain", în a cărui distribuţie se regăsesc multe vedete ale cinematografiei franceze, prezintă povestea unei echipe masculine de înot sincron. Pelicula a avut premiera mondială la ediţia din 2018 a Festivalului de la Cannes, în afara competiţiei oficiale, şi a fost produsă de StudioCanal. Acest lungmetraj, unul dintre filmele cu cele mai mari încasări în Franţa în 2018, a primit miercuri nominalizări multiple la categoriile "cel mai bun actor în rol secundar" şi "cea mai bună actriţă în rol secundar" graţie interpretărilor oferite de Jean-Hugues Anglade, Philippe Katerine, Leila Bekhti şi Virginie Efira.

Filmul "Jusqu'a la garde" spune povestea unui băiat, Julien (interpretat de Thomas Gioria), care este obligat prin decizie judecătorească să îşi împartă timpul între locuinţele mamei sale (Lea Drucker) şi tatălui său înstrăinat (Denis Menochet) - pe care îl consideră un monstru violent -, în urma divorţului amar al părinţilor lui.

Pelicula a avut premiera mondială în competiţia Festivalului de la Veneţia 2018, unde a câştigat două premii, şi a fost inclusă apoi în secţiunea competitivă Platform a Festivalului de la Toronto. Lea Drucker şi Denis Menochet au fost nominalizaţi miercuri la premiile Cesar şi vor concura în secţiunile "cea mai bună actriţă în rol principal", respectiv "cel mai bun actor în rol principal".

Comedia "En Liberte", de Pierre Salvadori, şi westernul "The Sisters Brothers", de Jacques Audiard, cu Joaquin Phoenix, John C. Reilly şi Jake Gyllenhaal în rolurile principale, au primit câte nouă nominalizări, inclusiv la categoria "cel mai bun film". Jacques Audiard şi Pierre Salvadori au fost nominalizaţi la categoria "cel mai bun regizor".

Filmul "La Douleur", o adaptare de Emmanuel Finkiel a romanului semi-autobiografic omonim scris de Marguerite Duras, a primit opt nominalizări şi este urmat în acest clasament de filmul "Pupille", de Jeanne Herry, cu şapte nominalizări.

"Pupille" prezintă îndelungata şi emoţionanta călătorie de viaţă a unui bebeluş, de la naşterea lui şi până în momentul în care este adoptat. Protagonistele filmului, Elodie Bouchez şi Sandrine Kiberlain, au fost nominalizate la categoria "cea mai bună actriţă în rol principal".

Filmul "Guy", de Alex Lutz, şi drama de epocă "Mademoiselle de Joncquieres", de Emmanuel Mouret, au primit fiecare şase nominalizări. Alex Lutz, care joacă în filmul regizat de el, a fost nominalizat la categoria "cel mai bun actor în rol principal". Protagoniştii celui de-al doilea film menţionat, Edouard Baer şi Cecile de France, au fost nominalizaţi la categoriile "cel mai bun actor în rol principal", respectiv "cea mai bună actriţă în rol principal".

Cecile de France va concura la categoria "cea mai bună actriţă în rol principal" cu Elodie Bouchez şi Sandrine Kiberlain (ambele din filmul "Pupille"), Virginie Efra ("Un amour impossible"), Melanie Thierry ("La Douleur") şi Adele Haenel ("En liberte!").

Alături de Alex Lutz ("Guy") şi Edouard Baer ("Mademoiselle de Jonquieres") şi Denis Menochet ("Jusqu'a la garde"), ceilalţi artişti nominalizaţi la categoria "cel mai bun actor în rol principal" sunt Romain Duris ("Nos Batailles"), Vincent Lacoste ("Amanda"), Pio Marmai ("En Liberte") şi Gilles Lellouche ("Pupille").

"Les chatouilles", o dramă franceză de Andrea Bescond şi Eric Metayer despre abuzuri sexuale din copilărie, bazată pe spectacolul de tip "one-woman show" susţinut de Andrea Bescond, a primit cinci nominalizări.

Comedia poliţistă "Le monde est a toi", de Romain Garvas, ce a avut premiera mondială la secţiunea "Quinzaine des realisateurs" de la Cannes 2018, a fost nominalizată la categoriile "cel mai bun actor în rol secundar" (Karim Leklou) şi "cea mai bună actriţă în rol secundar" (Isabelle Adjani).

Peliculele nominalizate la premiul Cesar pentru cel mai bun film străin sunt "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", de Martin McDonagh, "Capernaum", de Nadine Labaki, "Cold War", de Pawel Pawlikowski, "Girl", de Lukas Dhont, "Hannah", de Andrea Pallardo, "Nos batailles", de Guillaume Senez, şi "Shoplifters", de Hirokazu Kore-Eda, care a câştigat trofeul Palme d'Or la Cannes 2018.

Cea de-a 44-a ceremonie de decernare a premiilor Cesar va avea loc pe 22 februarie în sala de spectacole Pleyel din Paris şi va fi prezentată de actorul francez Kad Merad.

Actriţa britanică Kristin Scott Thomas va fi preşedintele onorific al galei, iar starul american Robert Redford va fi recompensat cu un premiu Cesar onorific.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920