REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Filmele „RBG“ şi „On the Basis of Sex“, despre judecătoarea Ginsburg, relansate în beneficiul drepturilor femeilor

Filmele „RBG“ şi „On the Basis of Sex“, despre judecătoarea Ginsburg, relansate în beneficiul drepturilor femeilor

Replica API 24 septembrie 2020 | 00:00 970

Două filme despre Ruth Bader Ginsburg, o renumită judecătoare de la Curtea Supremă de Justiţie a Statelor Unite, decedată vineri, vor fi relansate în cinematografele americane, încasările urmând să fie donate în beneficiul grupurilor care susţin drepturile femeilor, au anunţat marţi producătorii celor două pelicule, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Documentarul ''RBG'', care a consolidat statutul neobişnuit al lui Ginsburg de eroină a culturii pop, precum şi lungmetrajul biografic ''On the Basis of Sex'', ambele lansate în 2018, vor reveni vineri în cinematografe şi vor fi disponibile pe platformele online de tip VoD (Video la Cerere, n.r.), au precizat companiile Focus Features şi Magnolia Pictures.

Companiile de producţie au spus că vor dona încasările nete obţinute în urma acestor relansări către American Civil Liberties Union Foundation pentru sprijinirea Women's Rights Project, un demers la fondarea căruia a participat şi Ruth Bader Ginsburg în 1972.

Ginsburg, o liberală convinsă şi un simbol al feminismului, a decedat vineri, la vârsta de 87 de ani. Numeroase celebrităţi i-au adus omagiu, iar moartea sa deschide bătălia politică pentru numirea unui succesor la Curtea Supremă.

''Aceste filme aduc în prim-plan doar o mică parte din moştenirea lăsată de ea în urmă, dar impactul uriaş al ei asupra ţării noastre este cu mult mai mare. Sperăm că spectatorii din sălile de cinema să fie inspiraţi din nou de pasiunea şi de curajul ei şi să îi urmeze exemplul'', au mai precizat reprezentanţii Focus Features şi Magnolia Pictures într-un comunicat comun.

Documentarul ''RBG'', care a câştigat un premiu Emmy şi a primit două nominalizări la Oscar, trece în revistă moştenirea lui Ginsburg, viaţa personală şi antrenamentele extenuante care i-au adus supranumele de ''Notorious RBG''.

''On the Basis of Sex'', cu Felicity Jones în rolul principal, documentează primii ani din cariera lui Ginsburg, precum şi lupta ei personală şi juridică pentru drepturi egale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614