REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Filmul de animaţie 'Encanto', prezentat în avanpremieră la New York, în cadrul unei gale latino

Filmul de animaţie 'Encanto', prezentat în avanpremieră la New York, în cadrul unei gale latino

Replica API 20 noiembrie 2021 | 00:00 826

Filmul de animaţie "Encanto" şi-a făcut debutul miercuri la New York, în prezenţa actorului şi dramaturgului Lin Manuel Miranda, care a compus piesele de pe coloana sonoră a acestei producţii Disney, în care toţi actorii aparţin aşa-numitului grup "latino", relatează EFE, citată de Agerpres.

Filmul este "reprezentarea a ceea ce îmi lipsea când eram copil", a declarat Miranda, care a devenit celebru ca autor al musicalului "Hamilton", una dintre cele mai de succes producţii de pe Broadway şi primul musical latino care atinge asemenea cote de popularitate şi care a fost transpus pe marele ecram.

Acţiunea din "Encanto" se desfăşoară în Columbia şi are în centrul său o familie cu abilităţi magice şi care trăieşte într-o zonă izolată din munţi. Din această familie face parte şi o fată, Maribel, care, spre deosebire de restul familiei, nu are nicio super-putere şi trebuie să-şi găsească propriul loc în lume.

"Encanto", în regia lui Byron Howard şi Jared Bush, este un proiect care a început în urmă cu cinci ani, când studioul Disney i-a cerut lui Miranda să colaboreze la acest film de animaţie, care va fi lansat oficial în cinematografele din SUA la 25 noiembrie.

Lin Manuel Miranda a evidenţiat cu mândrie filonul latino al "Encanto", care este un film despre cultura columbiană, cu actori şi muzicieni de origine latino-americană.

În cadrul galei de miercuri i-a fost adus un omagiu actriţei Diane Guerrero, de origine columbiană şi cunoscută din rolurile sale din serialele "Orange is the New Black" şi "Jane the Virgin", pentru militantismul său în apărarea comunităţii imigranţilor.

Guerrero, una dintre vocile din "Encanto", a asistat la deportarea părinţilor ei din Statele Unite în Columbia când ea avea 14 ani, fapt ce a determinat-o să se implice în apărarea acestei comunităţi, o activitate pentru care a fost distinsă cu Premio Orgullo.

"Encanto" reprezintă pentru noi acea putere pe care o avem pentru a putea "transforma" viaţa comunităţii latino, a declarat Frankie Miranda, preşedintele Federaţiei Hispanice, principala organizaţie din SUA de ajutorare a acestei comunităţi. "În seara aceasta îi recunoaştem pe acei eroi, care au lucrat pentru comunitatea noastră, celebrând totodată cultura care ne aparţine", a spus el.

La gala de miercuri seară s-au strâns 1,6 milioane de dolari, care vor fi direcţionaţi către un fond în beneficiul organizaţiilor latino din SUA şi Puerto Rico ce desfăşoară activităţi umanitare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218