REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Filmul istoric 'The Favourite' conduce în topul nominalizărilor la Premiile BAFTA

Filmul istoric 'The Favourite' conduce în topul nominalizărilor la Premiile BAFTA

Replica API 10 ianuarie 2019 | 00:00 370

Lungmetrajul istoric "The Favourite" conduce în topul nominalizărilor la Premiile Academiei Britanice de Film (BAFTA), fiind selectat la 12 categorii, printre care cea pentru cel mai bun film şi cel mai bun film britanic, informează Press Association.

Olivia Colman a fost nominalizată la categoria "cea mai bună actriţă într-un rol principal" pentru rolul reginei Anne din această comedie neagră semnată de Yorgos Lanthimos, la doar câteva câteva zile după ce fusese recompensată la aceeaşi categorie la gala Globurilor de Aur.

Celelalte vedete din distribuţie, Rachel Weisz şi Emma Stone, au fost selectate fiecare în categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar", în timp ce regizorul peliculei, Yorgos Lanthimos a primit o nominalizare pentru regie.

Ca număr de selecţii, "The Favourite" este urmat de "Bohemian Rhapsody", "First Man", "Roma" şi "A Star Is Born" cu şapte nominalizări, şi de "Vice" şi "BlacKkKlansman" cu câte cinci.

La categoria cea mai bună actriţă, Colman va concura cu Glenn Close ("The Wife"), Lady Gaga ("A Star Is Born"), Melissa McCarthy ("Can You Ever Forgive Me?") şi Viola Davis ("Widows").

Pentru "cel mai bun actor în rol principal", Christian Bale, recompensat cu un glob de Glob de Aur în urmă cu câteva zile, îl va înfrunta pe Rami Malek, un alt câştigător al Globului de Aur, nominalizat pentru rolul său din biopicul Queen "Bohemian Rhapsody", dar şi pe Bradley Cooper ("A Star Is Born"), Steve Coogan ("Stan and Ollie") şi Viggo Mortensen ("Green Book").

Alături de Weisz şi Stone, la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar" au mai fost nominalizate Amy Adams, Claire Foy şi Margot Robbie.

În categoria echivalentă pentru actori îi regăsim pe Adam Driver ("BlacKkKlansman"), Mahershala Ali ("Green Book"), Richard E Grant ("Can You Ever Forgive Me?"), Sam Rockwell ("Vice") şi Timothee Chalamet ("Beautiful Boy").

În ceea ce priveşte regia, Cooper a primit prima sa nominalizare la BAFTA la categoria "cel mai bun regizor" pentru filmul său de debut "A Star is Born", categorie unde va concura cu Spike Lee ("BlacKkKlansman"), Pawel Pawlikowski ("Cold War") şi Lanthimos ("The Favourite").

Alături de "The Favorite", la categoria "cel mai bun film" au fost selectate peliculele "BlacKkKlansman", "Green Book", "Roma" şi "A Star is Born".

Filmul lui Lanthimos a primit şi o nominalizare la "categoria cel mai bun film britanic", unde va concura cu "Beast", "Bohemian Rhapsody", "McQueen", "Stan and Ollie" şi "You Were Never Really Here".

Ceremonia de decernare a premiilor BAFTA va avea loc pe 10 februarie la Royal Albert Hall din Londra.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367