REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Filmul "Le Bal des folles", al actriţei şi realizatoarei franceze Melanie Laurent, prezentat în premieră la TIFF

Filmul "Le Bal des folles", al actriţei şi realizatoarei franceze Melanie Laurent, prezentat în premieră la TIFF

Replica API 15 septembrie 2021 | 00:00 836

Actriţa şi realizatoarea franceză Mélanie Laurent, care a prezentat în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto (TIFF) cel mai recent film al său "Le Bal des folles", a declarat pentru EFE că naşterea fiicei sale Mila, în 2019, a inspirat-o pentru a face un film "feminist", cu femei "puternice", citează Agerpres.

Melanie Laurent

În "Le Bal des folles", al cărui titlu în engleză este "The Mad Women's Ball", Melanie Laurent o interpretează pe Geneviéve, o infirmieră care lucrează la un centru psihiatric pentru femei din Franţa din secolul XIX.

În acest centru, condus de un doctor celebru şi unde medicii sunt exclusiv bărbaţi, sunt tratate femei cu crize mentale, sau care nu se supun convenţiilor epocii.

Lumea lui Geneviéve şi rolul său în acest centru se schimbă când Eugénie Cléry, interpretată de Lou de Laáge, o tânără nonconformistă din clasa înaltă şi care are abilităţi să comunice cu cei decedaţi, este internată aici de familia sa.

Melanie Laurent, câştigătoarea ca actriţă a două premii César şi un premiu Lumiére şi care a jucat în filme de Hollywood ca "Inglourious Basterds" (2009), a mărturisit că era "obsedată" să facă un film istoric.

"Era una dintre marile mele dorinţe", a mărturisit ea. Ea a reamintit că în 2019 s-a născut cel de-al doilea copil a său, o fetiţă, Mila, care a încurajat-o să facă acest film la care visa demult.

A fost momentul în care un producător i-a trimis cartea "Le Ball des folles" al scriitoarei franceze Victoria Mas, fiica actriţei şi cântăreţei franceze născută în Alicante (Spania) Jeanne Mas. Laurent a declarat pentru EFE că această carte, venită într-unul dintre cele mai frumoase momente ale vieţii sale, a fost ca o "magie".

"Cartea are o structură foarte cinematografică. Iar Victoria Mas vorbeşte despre aceste teme cu mare frumuseţe, fără să judece pe nimeni. M-am simţit norocoasă să am în mână o astfel de carte", a precizat ea.

Melanie Laurent a evidenţiat şi un alt aspect al povestirii prezentate în "Le Ball des folles", faptul că fratele lui Eugénie Cléry este gay.

"Lui i se permite să fie gay pentru că este bărbat din înalta societate. În acele zile însă tinerii gay erau internaţi în astfel de centre pentru a fi "vindecaţi". Sunt multe teme moderne pe care filmul le abordează, notează Laurent, potrivit căreia în materie de drepturi ale femeilor "mai sunt încă multe lucruri de făcut".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367