REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Finala Cupei României la fotbal, primul eveniment pilot cu public pe stadion

Finala Cupei României la fotbal, primul eveniment pilot cu public pe stadion

Replica API 15 mai 2021 | 00:03 1086

Vicepremierul Dan Barna a anunţat joi că finala Cupei României la fotbal de pe 22 mai va fi primul eveniment pilot cu public pe stadion.

El a amintit într-o postare pe Facebook că săptămâna trecută s-a agreat în şedinţa de guvern posibilitatea organizării de evenimente sportive pilot cu persoane vaccinate sau cu rezultatul unui test negativ certificat.

"Şi astăzi am avut, la Palatul Victoria, consultări pe acest subiect cu reprezentanţii federaţiilor sportive din România: Răzvan Burleanu - FRF, Cristian Romanescu - Tenis de Masă, Alexandru Dedu - FRH, Alin Petrache - FRR şi Florin Florea - Atletism, Mihai Covaliu - COSR, colegul meu deputat Tudor Pop, preşedintele Comisiei pentru tineret şi sport din Camera Deputaţilor, şi Elena Tudose, secretar de stat şi reprezentant în comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate. Propunerile certe pentru ca iubitorii sportului să poată fi din nou în public la evenimente, chiar dacă acest lucru este posibil pentru moment la o capacitate mai redusă, sunt de a organiza competiţiile sportive astfel încât să se poată efectua verificările pentru persoanele vaccinate sau persoanele cu test negativ certificat, dar şi de a susţine vaccinarea rapidă a tuturor sportivilor în perioada imediat următoare", a explicat Dan Barna.

El a mai anunţat că a primit promisiunea că, la nivel de federaţii sportive, Guvernul va avea susţinere pentru creşterea ratei de vaccinare împotriva COVID-19 şi promovarea acesteia în rândul sportivilor, alături de care se va implica activ în viitorul imediat în evenimente publice de vaccinare.

"I-am propus chiar acum premierului în şedinţa de guvern să urgentăm demersurile pentru organizarea primului eveniment pilot cu public pe stadion după 14 luni de absenţă: finala Cupei României la fotbal de pe 22 mai. Am decis împreună că acest meci - fanion va fi organizat cu sprijinul tuturor instituţiilor implicate şi apreciem sprijinul activ şi profesionist al Federaţiei Române de Fotbal. Susţin cu toată energia şi alte asemenea evenimente sportive pilot şi maratonul pentru normalitate, am încredere că există susţinere şi la nivelul coaliţiei şi la Ministerul Tineretului şi Sportului, pentru a ne putea bucura împreună, din nou, de clipe de normalitate şi fericire alături de cei dragi şi de prieteni", a adăugat vicepremierul.

Universitatea Craiova va întâlni Astra Giurgiu în finala Cupei României la fotbal, în data de 22 mai, pe Stadionul ''Ilie Oană'' din Ploieşti, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920