REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Finalizarea sezonului competiţional, o prioritate, spune sindicatul jucătorilor FIFPro

Finalizarea sezonului competiţional, o prioritate, spune sindicatul jucătorilor FIFPro

Replica API 1 aprilie 2020 | 23:19 963

Sindicatul internaţional al jucătorilor profesionişti de fotbal (FIFPro) a susţinut că finalizarea sezonului competiţional actual trebuie să fie o prioritate pentru toţi factorii implicaţi atunci când fotbalul se va putea relua după ce va trece pandemia de coronavirus, scrie Reuters.

Secretarul general al FIFPro, Jonas Baer-Hoffmann, a declarat că nu este o opţiune anularea restului sezonului.

''Toată lumea din fotbal va pierde dacă se va întâmpla aşa ceva. Nu cred că este responsabil să ne gândim la acest lucru. Dacă avem vreo şansă să terminăm sezonul, trebuie făcut asta pentru că altfel impactul asupra jucătorilor şi a celorlalţi implicaţi va fi teribil'', a punctat Jonas Baer-Hoffmann.

Săptămâna trecută, FIFPro şi-a manifestat "neliniştea" faţă de deciziile mai multor cluburi europene de a trimite în şomaj tehnic jucătorii lor sau de a le scădea salariile pentru a atenua criza financiară provocată de pandemia de coronavirus.

"Noi suntem extrem de neliniştiţi că un număr important de cluburi, din peste şase ţări, au început să-şi trimită jucătorii în şomaj tehnic sau să-şi reducă unilateral salariile", a spus FIFPro într-un comunicat, înainte de a îndemna cluburile aflate în "dificultate financiară" să discute cu ligile naţionale pentru a negocia "aranjamente proporţionate şi echitabile".

Mai multe cluburi din Europa, urmând legislaţiile naţionale în vigoare, au luat măsuri pentru a face faţă lipsei câştigurilor generate de suspendarea campionatelor, între care FC Barcelona, care a anunţat diminuarea salariului personalului, sau clubul scoţian Hearts, unde jucătorii au acceptat o diminuare a salariului cu 50 la sută.

În Germania, jucătorii echipelor Bayern Munchen şi Borussia Dortmund au acceptat să renunţe la o parte din salarii.

Jonas Baer-Hoffman a lansat un avertisment în legătură cu faptul că jucătorilor li se cere să accepte reduceri salariale după izbucnirea pandemiei de coronavirus.

"În ţările în care un profesionist nu câştigă mai mult decât un angajat obişnuit, pur şi simplu nu poţi spune da reducerii salariului", a declarat Baer-Hoffmann pentru revista Kicker. El a menţionat un studiu realizat în urmă cu câţiva ani, potrivit căruia peste 75% dintre jucătorii profesionişti câştigă cel mult 3.650 de euro pe lună, relatează agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218