REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Finalul celei de-a XVI-a ediție a Zilelor orașului Cernavoda

Finalul celei de-a XVI-a ediție a Zilelor orașului Cernavoda

Replica API 24 august 2017 | 00:00 193

Focul de artificii impresionant din seara de duminică a reprezentat finalul activităților ce au fost organizate în cinstea orașului Cernavoda și a cetățenilor acestuia în săptămâna 15-20 august 2017.

Chiar dacă prima zi a sărbătorii a fost umbrită de o pană de curent ce a condus la amânarea activităților programate pentru acea zi, evenimentul a fost unul de succes, menit să încânte și să bucure cetățenii cernavodeni, indiferent de gusturi și preferințe.

Fiecare seară a fost marcată de prezența pe scenă a unor artiști consacrați atât de muzică ușoară cât și de muzică populară precum: Andra, Alina Eremia, Direcția 5, Akcent, Matteo, Elena Ionescu, Nick, Hangițele, Like Chocolate, Petrică Mîțu Stoian, Maria Dragomiroiu, precum și Aneta Stan, fiică a orașului nostru. Fiecare artist a oferit cernavodenilor un spectacol de zile mari prin muzică și dans.

De la această sărbătoare nu au lipsit standurile cu obiecte de artizanat, cu produse alimentare, nealimentare, dar și terase pentru alimentație publică, amplasate în zona centrală pentru a crea atmosfera specifică.

Actori consacrați ai Teatrului Național au fost prezenți la eveniment cu piesa „Neveste de fotbaliști”, ce a atras numeroși cernavodeni iubitori de teatru. Micii actori ai Trupei de teatru ”Derdeluș” a Casei de cultură I.D.Chirescu au încântat de asemenea spectatorii cu piesa „Cadoul”. Într-o atmosferă antrenantă, militari americani de la baza militară Mihail Kogălniceanu au oferit un spectacol minunat printr-un meci demonstrativ de baschet cu sportivi ai Clubului sportiv Axiopolis, iar Dj Jungle a fost cel responsabil cu distracția și dansul până la miezul nopții. Galele Muzicii Folk, ediția a V-a au adus pe scenă nume importante precum: Trupa Tandem, Walter Ghicolescu, Florin Thomitcs, trupa Arhaic.

Sportivii de la Clubul Sportiv Axiopolis au fost premiați pentru rezultatele impresionante obținute la competițiile sportive naționale la care au participat pe tot parcursul anului. Seara folclorică a adus pe scenă, alături de Ansamblul ”Mugurelul” al Casei de Cultură I.D. Chirescu ansambluri din toate colțurile tării, dar și din Bulgaria.

Tradiția a fost păstrată de la an la an, motiv pentru care cuplurile de aur ale orașului au fost premiate în cadrul evenimentului „Nunta de aur”, la fel și Seniorii Fotbalului Cernavodean. Privirile cetățenilor au fost încântate de expoziția de pictură a micuței artistei Anamaria Cristina Nițulescu, ce a avut loc în holul Primăriei iar iubitorii de carte au avut parte de lansări de carte precum: „Epistolele Paulinei” -Viorel C.Chizui, „Dunăre, lacrima sufletului” -Viorel Birtu Pârăianu, „Soare răstignit”, „Deșertul Disperării”, „Dincolo de vise” și „Țipătul alb”- George Piteș. La acest eveniment au participat fii ai orașului dar și reprezentanți ai Primăriei.

De asemenea, această sărbătoare a fost onorată de vizita Excelenței Sale Ambasadorul Indiei la București Dr. AVS Ramesh Chandra și a prim-secretarului domnul Ray Partha precum și de două delegații din Bulgaria, respectiv delegația orașului Kozloduy condusă de doamna primar Marinela Nikolova și cea a orașului Shabla condusă de domnul primar Mariyan Zhechev.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218