REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Financial Times: Companiile aeriene europene vor avea o tranziţie precară după Brexit

Financial Times: Companiile aeriene europene vor avea o tranziţie precară după Brexit

Replica API 21 mai 2018 | 00:00 123

Companiile aeriene europene vor avea o tranziţie precară după Brexit, din cauza incertitudinilor în creştere din sectorul de profil legate de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează Financial Times, scrie news.ro.

Directorul de marketing al Ryanair, Kenny Jacobs, se teme că susţinătorii unui Brexit dur pun sub semnul întrebării proiectul acordului de tranziţie care ar permite operatorilor aerieni să continue să efectueze zboruri libere între Marea Britanie şi UE, din 2019.

Premierul britanic Theresa May a convenit în martie un proiect de acord, dar Jacobs este îngrijorat că presiunile venite din parte parlamentarilor pro-Brexit vor face ca acordul să nu fie semnat.

Asta ar însemna să nu existe un acord între Marea Britanie şi UE la ieşirea din Uniune a ţării. Dacă se va întâmpla acest lucru, Ryanair, care are sediul în Irlanda, va pierde dreptul ca aeronavele sale să zboare fără restricţii în Marea Britanie, fiind posibil să fie afectate şi cursele pe care le efectuează în interiorul acestei ţări.

Din perspectiva Marii Britanii, companii care îşi au sediul acolo, între care se află British Airways şi Virgin Atlantic, ar pierde şi ele dreptul ca avioanele lor să zboare fără restricţii în Uniunea Europeană şi Statele Unite.

Directorul general al Ryanair, Michael O’Leary, a avertizat anterior în privinţa riscului reprezentat de Brexit pentru companiile aeriene. În raportul financiar anual aferent perioadei 2016-2017, O’Leary a spus că până nu va exista claritate în privinţa termenilor finali ai relaţiilor comerciale viitoare ale Marii Britanii cu UE vor exista incertitudini semnificative legate de zborurile dintre cele părţi, începând din martie 2019”.

Sectorul aerian european trece oricum printr-o perioadă dificilă.

Air France-KLM caută un nou director general, după ce sindicatele au forţat în această lună demisia lui Jean-Marc Janaillac, iar grevele i-au provocat costuri de peste 300 de milioane de euro.

În 2017, trei companii aeriene europene de dimensiuni medii au dat faliment: Alitalia, Air Berlin şi Monarch, în timp ce BA, care a preluat o participaţie de 4,6% la Norwegian Air, a primit două oferte de preluare respinse însă de consiliul său de administraţie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369