REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Financial Times descrie 'războiul găştilor' din PSD: 'Sforarul' Liviu Dragnea a supravieţuit

Financial Times descrie 'războiul găştilor' din PSD: 'Sforarul' Liviu Dragnea a supravieţuit

Replica API 22 septembrie 2018 | 00:00 190

Preşedintele partidului de la guvernare se confruntă cu rebeliunea unor membri importanţi ai PSD, scrie Financial Times, publicaţie care susţine că Liviu Dragnea este considerat „sforarul“ României, politician care nu poate deveni premier din cauza condamnărilor penale, informează adevarul.ro.

„România a devenit o altă ţintă a îngrijorărilor privind starea statului de drept în Europa de Est, dar aici este vorba de problema corupţiei, nu de cea a echilibrului democratic, precum în Polonia şi Ungaria, ambele aflate în etape preliminare de infrigement din partea UE“ scrie Financial Times, sub semnătura lui Valerie Hopkins.

„Unii colegi ai domnului Dragnea se tem că a devenit o vulnerabilitate politică“, notează publicaţia, amintind de scrisoarea prin care i s-a cerut demisia şi de faptul că popularitatea lui Dragnea a ajuns sub 10%, iar partidul a coborât sub 30%.

Dragnea „a supravieţuit“ tentativei de vineri de a fi înlăturat de la conducerea PSD, primind şi sprijinul Vioricăi Dăncilă, care a rezistat până acum presiunilor de a da o ordonanţă pentru amnistie şi graţiere.

„Chiar dacă nu şi-a pierdut funcţia de preşedinte al PSD, el a pierdut deja partidul. E doar o chestiune de timp”, a declarat analistul independent Bogdan Nedea. Analistul spune că disputa din partid a fost mai degrabă una pentru putere, decât una pentru combaterea coruţiei şi apreciază că este puţin probabil ca cei care vor învinge să schimbe politicile şi scopurile partidului. „Este un război între bande”, a adăugat Nedea.

„De când au venit la putere, social-democraţii au încercat să slăbească legislaţia anti-corupţie“, mai precizează cei de la FT, amintind şi de faptul că au reuşit să o înlăture pe Laura Codruţa Kovesi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ATENTIE. SI LA AMBULANTA ESTE BADESCU LAURENTIU MANEGER CARE A OMORIT O FEMEIE DE 31 ani anul trecut in Iulie. PENTR CA E PSD I SE ASCUNDE DOSARUL. A DISTRUS AMBULANTA EL CU RELI NEVASTASA ZIS MONSTRUL DE LA NAVODARI. DNA SE AUDE ?
2
0
FT are o gramada de pagini si de la pagina trei mai departe contra catorva verzisori poti scrie orice despre oricine.
4
0
fituica asta a devenit gen cancan ,stiri mondene
5
0
Lasati-l ca e victima sistemului odios, statul paralel...
3
4
toata lumea isi da seama ca sunt banditi si ei pozeaza in fete mari
12
6

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920