REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Finul fostului prefect Palaz, Mircea Chirciu a fost reţinut de procurori

Finul fostului prefect Palaz, Mircea Chirciu a fost reţinut de procurori

Replica API 17 octombrie 2012 | 00:00 1453

Ginerele lui Zaheu, acuzat de instigare la mărturie mincinoasă

Ginerele lui Zaheu, acuzat de instigare la mărturie mincinoasă

oMircea Chirciu, fiul primarului din Oltina, a fost reţinut ieri seară pentru 24 de ore, fiind acuzat de instigare la mărturie mincinoasă într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Mircea Chirciu, patronul unei firme de pază, fusese trimis în judecată după un scandal petrecut în luna mai, iar ulterior, în instanţă, martorii au depus alte mărturii decât cele date în faţa procurorului de caz. Ca urmare, judecata a luat o nouă turnură, Chirciu fiind la un pas să obţină achitarea. Parchetul a făcut recurs, ba mai mult, au continuat cercetările în acest caz, concluzia fiind că martorii au fost influenţaţi.

Facem precizarea că Mircea Chirciu este nu doar fiul primarului din comuna constănţeană Oltina, ci şi ginerele fostului şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, Aurelian Zaheu, respectiv finul de cununie al fostului prefect de Constanţa, Claudiu Palaz. Reţinerea lui Mircea Chirciu n-a fost neapărat o surpriză pentru tatăl acestuia, primarul din Oltina: "Mă aşteptam. Mă aşteptam chiar să mă reţină şi pe mine, fiindcă azi (ieri-n.r.) m-au căutat nişte poliţişti, am dosare de la campania electorală". Tot primarul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu, a declarat că dosarul fiului său se referă la un scandal petrecut înainte de alegerile locale, dar că acesta nu ar fi rănit pe nimeni şi nici nu ar fi folosit arme. "A primit achitare, iar Parchetul a făcut recurs. Acum au anchetat martorii din dosar, iar aceştia de frică au spus că băiatul meu i-a influenţat să-şi schimbe mărturiile, ceea ce nu este adevărat. Prin dosarul ăsta se doreşte să se ajungă mai sus, la mine, fiindcă am deranjat poliţia şi hoţii din Oltina", susţine primarul. Nu de aceeaşi părere sunt procurorii, care s-au autosesizat în acest caz, având în vedere că trei martori şi partea vătămată din dosarul pentru care a fost trimis în judecată Mircea Chirciu au declarat în instanţă că, de fapt, ei nu l-au văzut pe respectivul să folosească arme sau să fie violent. Anterior, declaraţiile martorilor îl incriminau pe Chirciu. Luaţi din nou la întrebări de oamenii legii, martorii au declarat că, de fapt, Chirciu i-ar fi instigat să-şi schimbe declaraţiile în instanţă. Pentru aceste fapte, Chirciu riscă o pedeapsă de la 1 la 5 ani de închisoare, la fel şi martorii mincinoşi, dacă se dovedeşte acest lucru, iar pentru favorizarea infractorului pedeapsa este de la 6 luni la 7 ani.

Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614