REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Finul liberalului Bourceanu se vrea şef la Ambulanţă

Finul liberalului Bourceanu se vrea şef la Ambulanţă

Replica API 3 mai 2011 | 00:00 1134

Pedelistul în concediu de paternitate Ripiciuc, pe lista de aşteptare

Pedelistul în concediu de paternitate Ripiciuc, pe lista de aşteptare

Zilele medicului Vasile Popescu la conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa par să fie numărate. În prezent, medicul îşi desfăşoară activitatea cu delegaţie, după ce dispoziţia prin care a fost numit în 29 octombrie 2007 a expirat anul trecut. De atunci, dr. Vasile Popescu a manageriat serviciul de la malul mării în baza actului adiţional nr.1, al cărui termen de valabilitate a încetat pe 28 ianuarie a.c.

Ulterior, şederea dr. Vasile Popescu la SAJ Constanţa a fost prelungită în baza unui alt act adiţional, iar cu data de 29 aprilie a.c. a fost numit cu delegaţie pentru o perioadă de 6 luni, timp în care Ministerul Sănătăţii va pregăti metodologia în vederea organizării concursului naţional pentru ocuparea funcţiei de manager. "Lucrăm la metodologie pe care aproximăm să o definitivăm în următoarele săptămâni. La Constanţa s-a terminat contractul iniţial de management şi atunci postul va fi scos la concurs", a declarat, pentru "Replica", dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Chiru: "Nu mă interesează directori care se întorc cu fundul către presă şi nu ştiu să comunice"

În aceste condiţii, Organizaţia Judeţeană a PDL Constanţa îşi face deja listă cu posibili candidaţi. "Vom purta discuţii în interiorul partidului pentru a vedea cine este dispus să candideze, însă nimeni nu va avea o susţinere din partea PDL până când nu va avea o discuţie cu mine în cadrul căreia îi voi povesti ce pretenţii şi ce aşteptări am de la directorii care cer sprijinul organizaţiei judeţene. Vorbim de o susţinere morală, nu de altă natură. Cerinţele mele de la candidaţi, indiferent de instituţie, sunt: să fie un bun profesionist, să aibă deschidere către cetăţean, către cei care beneficiază de serviciile instituţiei pe care o conduc şi să aibă o imagine bună în presă. Nu mă interesează directori care se întorc cu fundul către presă şi nu ştiu să comunice", a declarat, Christian Gigi Chiru, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa. De menţionat că singurul pedelist angajat la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa este dr. Ionuţ Cealera, care a spus că încă nu-l interesează un post de conducere. "La ora actuală nu se pune problema unei susţineri politice pentru că nu am dezbătut cu nimeni acest subiect. Nu mă interesează nici un post de conducere, nici la Ambulanţă şi nici la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Sunt medic primar din 1993 şi mă interesează profesia pentru care sunt pregătit. De ce trebuie neapărat să umblăm după funcţii?", a spus dr. Ionuţ Cealera, angajatul Serviciului de Ambulanţă Constanţa. Din câte se pare, funcţia de manager al SAJ Constanţa este râvnită încă din 2010 şi de şeful serviciului de Achiziţii/Aprovizionare Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol, Ciprian Ripiciuc, aflat în prezent în concediu de paternitate. Potrivit surselor noastre, pedelistul este finul liberalului Septimiu Bourceanu, fostul manager al Sanatoriului Techirghiol. Ciprian Ripiciuc este cel care, alături de alţi 15 membri ai Tineretului Democrat Liberal, din Constanţa, a oferit edilului Radu Mazăre un bilet de avion, dus, cu destinaţia Brazilia. Gestul "simbolic" a fost făcut în faţa Primăriei Constanţa, când primarul era în concediu.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367