REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Firea: Cei care girează proiectul de buget ce duce la falimentul Capitalei vor putea răspunde

Firea: Cei care girează proiectul de buget ce duce la falimentul Capitalei vor putea răspunde

Replica API 6 februarie 2019 | 02:40 406

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat marţi că atât funcţionarii publici, cât şi demnitarii care girează prin semnăturile lor proiectul de buget care duce la "falimentul Capitalei" vor putea să răspundă, pentru că municipalitatea se va adresa "tuturor instanţelor", informează agerpres.ro

"Suntem acum în faza în care încercăm să convingem autorităţile (...) că acest buget aşa cum e el creionat pe site-ul Ministerului de Finanţe e o pagină neagră din istoria Capitalei României, că niciodată un guvern nu a tăiat cu 25% din facturile pe care trebuie să le achite Primăria Capitalei la toate serviciile publice. (...) Suntem la nivelul de a convinge autorităţile că este o mare greşeală, pornită dintr-o decizie politică diabolică şi care trebuie să rămână doar la nivel de decizie politică, dar la nivel de executiv ea să nu fie pusă în aplicare, pentru că, până la urmă, atât funcţionarii publici, cât şi demnitarii care girează prin semnăturile lor acest proiect de buget care duce la falimentul Capitalei vor putea să răspundă, pentru că noi ne vom adresa tuturor instanţelor. Nu vreau să dezvălui acum punctul de vedere pe care l-am primit de la Direcţia juridică şi toate instituţiile şi toate căile de atac, pentru că totuşi nu trebuie să le uşurăm munca. (...) Eu vă spun doar că ne vom apăra", a spus Firea într-o declaraţie de presă.

În opinia primarului general, până la urmă va înţelege toată lumea că e cu adevărat "un măr otrăvit să spui că bucureştenii vor avea o viaţă mai bună" pentru că cresc veniturile de la sectoare între 20 şi 40%, diminuând cu un procentaj atât de mare tot ce înseamnă venituri din care să se poată face cheltuieli necesare bucureştenilor.

"Potrivit legislaţiei în vigoare, taxele pe proprietate, taxele locale încasate pe raza municipiului Bucureşti de la cetăţeni pentru case, terenuri, maşini, merg la veniturile sectoarelor; atunci vom solicita şi noi, dacă rămâne bugetul în această formă, să se modifice legea şi toate aceste venituri din taxele locale să vină într-un procent semnificativ la Primăria Generală a Capitalei, care să acopere factura serviciilor publice. Serviciile publice nu sunt un moft, nu poţi să renunţi la ele, sunt cele mai multe dintre ele infrastructura critică, oamenii trebuie să aibă apă la robinet cu sau fără scandaluri provocate, oamenii trebuie să aibă canalizare, autobuze, tramvaie, termoficare şi aşa mai departe", a adăugat Firea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
moldis lady,dracnea sa uitat cat ai donat catre daniel bombonel si inca catre popandaii hotomani a scazut suma si uite asa ti-a facut bugetul
1
2
Primarii de-acum sunt vataseii parlamentarilor, toti putrezi de bogati si toti urla ca vor PENSII SPECIALE de la bugetul de stat, adica de la toti amarastenii. Asti-as primarii care le mana oile la usa, cand vine votul, la toti golanii ajunsi parlamentari. Unul mai hot ca altul! Sa ma kak in ea de democratie k-am ajuns mai rau k-an Congo!
3
0
soldoveanco dar cele sute de milioane de lei date catre biserica lui daniel pidosnicul care si-a turnat numele pe clopote cu melodie cu tot,mozaic de aur nu suflat ce zici,tot pidosnicul asta i-l sprijina si pe spagoveanu episcop de judet cta,muiepesde
3
3
sa dea banii la bugetul capitalei sa poata subventiona gigacaloria. daca se poate sa fie incalzirea gratis in bucuresti. restul, la cules de castraveti.
1
3
cat ai fost pe ...felie erau pe bune toate, acum nu-ti mai convine guvernul ,partidul, dragnea ,esti cu dubla...personalitate!Rusine. stopati risipa si o sa aveti bani
3
1
Primaria generala este o cladire,un sediu. Primarii de sectoare ,alesi, cunosc cel mai bine problemele. Lui Firea si lui Pandele cred ca li s-a aratat pisicade-l ataca asa violent pe Dragnea.Este evidenta aceasta atitudine.
6
2
opreste circul ! banii care ii dai la csm , luminile de pasti , concertele pentru voturi , excursiile persionarilor in europa .....acolo sunt banii dvs ....firea , lasa mahalaua , tupeu de moldoveanca !
6
2
Madam Firea cand ne prezinti salariile si toate sporurile pe care le ridica anual functionarii primariei, ai sectoarelor si a personalului din societatile din subordine? Surpriza, jumatate din bugetul capitalei se duce pe aceste cheltuieli si atunci sigur ca nu mai ai bani ca sa-i folosesti in sprijinul cetatenilor si vrei de la guvern .
8
2
Daca primarii nu ar organiza cantec joc si voie buna in fiecare luna si nu ar da o caruta de bani pe impodobitul de craciun si excursiilor din banii publici atunci vor fi si bani si asa va beneficia si omul de rand de taxe si impozite mai mici
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108