REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Firea face apel la ministrul Energiei pentru deblocarea unei sume către RADET necesară reparațiilor

Firea face apel la ministrul Energiei pentru deblocarea unei sume către RADET necesară reparațiilor

Replica API 17 iunie 2016 | 00:27 278

Primarul general ales al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut apel la ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu, să discute cu reprezentanții ELCEN în vederea deblocării unei sume de bani către RADET, care trebuie să efectueze reparații urgente la rețeaua de termoficare.

Prezentă joi dimineața pe Calea Griviței pentru a verifica stadiul lucrărilor de reparații în urma unei avarii, Gabriela Firea a atras atenția asupra faptului că astfel de intervenții ale RADET sunt necesare aproape zilnic, deoarece rețeaua de termoficare este foarte învechită. Pe de altă parte, reprezentanții RADET au subliniat că, în lipsa banilor necesari, astfel de reparații devin mai degrabă niște "cârpeli".

"Dacă ministrul Energiei nu convinge conducerea ELCEN să deblocheze din contul Escrow nu doar salariile pentru RADET, ci și banii necesari pentru reparații la rețeaua de termoficare, în afara faptului că sunt aproape 300 de blocuri în București care nu au apă caldă pentru că sunt închise două CET-uri importante, (...) iată, în plus, se suprapun și avariile la conducte. Lucrează angajații RADET aproape zilnic, dar ei nu pot să facă față numărului mare de avarii la rețeaua de termoficare. Fără bani în buzunar nu poți să faci absolut nimic. Fac un apel public la ministrul Energiei să discute cu reprezentanții ELCEN, care sunt în subordinea domniei sale. Fac apel și la primul ministru Cioloș să înțeleagă faptul că apa caldă pentru bucureșteni pe caniculă nu reprezintă un moft. Este o necesitate. Sunt foarte mulți copii mici, sunt persoane în vârstă, sunt oameni bolnavi...", a declarat Firea, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369