REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Firea: Iohannis şi Blaga dezinformează legat de creşterea economică

Firea: Iohannis şi Blaga dezinformează legat de creşterea economică

Replica API 16 august 2014 | 00:00 192

Vicepreşedintele PSD, senatorul Gabriela Firea, îi acuză pe Klaus Iohannis şi Vasile Blaga că dezinformează în legătură cu creşterea economică, dorind să îl readucă astfel pe Traian Băsescu în jocul politic, relatează romaniatv.net.

"Oamenii lui Băsescu, fie că ne referim la Vasile Blaga, Klaus Iohannis sau Cristian Diaconescu, continuă să propage o informaţie falsă referitoare la situaţia economică a României. Adevărul este că, raportat la S1 2013, economia României a crescut în S1 2014 cu 2,6%, pe serie ajustată. Abordările panicarde promovate în ultimele ore de către toate partidele de opoziţie denotă o profundă iresponsabilitate, împrumutată de la primul inconştient al ţării, preşedintele Traian Băsescu.

Din zona opoziţiei aservite lui Traian Băsescu se transmit semnale care indică strategia celor trei partide pentru perioada următoare: crearea unei instabilităţi politice şi guvernamentale, care are unicul scop de a-l reintroduce pe Băsescu în jocul politic. Or, în opinia noastră nimeni nu poate cere demisia unui guvern care, comparativ cu anul trecut, a adus României +2,6% creştere economică. Un astfel de scenariu ar reprezenta o şansă nesperată pentru Traian Băsescu, pentru că preşedintele ar mai avea ocazia să numească un nou prim-ministru, deşi peste 90% dintre români nu mai au încredere în domnia sa.

Domnul Klaus Iohannis demonstrează, în acest context, atât o competenţă economică limitată, dar mai ales o acută amnezie, tinzând să uite evenimente şi detalii esenţiale. Tocmai de aceea, îi amintim preşedintelui PNL că atât taxa pe construcţii speciale, cât şi creşterea accizei la combustibili au fost propuse de Guvernul USL, guvern din care partidul domniei sale a făcut parte! Mai mult, aceste măsuri au fost votate în Parlamentul României de toţi parlamentarii PNL, parlamentari pe care domnia sa îi reprezintă. Acum, amnezicul domn Iohannis, alături de dl. Blaga, critică aceste măsuri pentru că aşa le-a zis Băsescu amândurora să facă.

Întregul scenariu pus la cale de diversele voci din PNL, PDL şi PMP care solicită demisia guvernului trădează trocul dintre Iohannis şi Băsescu. Primul trebuie să îi ofere puterea preşedintelui pentru ultimele luni de mandat, pentru ca Băsescu să îşi anunţe sprijinul pentru Iohannis în al doilea tur al prezidenţialelor. Domnul Iohannis nu a reuşit, deja de o săptămână, să lămurească minciunile pe care le-a susţinut în spaţiul public referitoare la întâlnirile cu Traian Băsescu. Se întrezăreşte, însă, principalul subiect discutat de cei doi: coordonarea tuturor forţelor opoziţiei - PNL, PDL şi PMP - în solicitarea demisiei Guvernului.

În realitate, ipocrizia este evidentă la toţi cei trei - Băsescu, Iohannis şi Blaga - deopotrivă! Este opţiunea opoziţiei să încerce să câştige puncte electorale prin orice mijloace, inclusiv metode care să înşele opinia publică. Linia adoptată de opoziţia Băsescu-Iohannis-Blaga nu poate fi considerată, însă, una morală.

Le transmitem tuturor cetăţenilor României că Guvernul va susţine în continuare reducerea CAS, o măsură de relaxare a taxării muncii, de transfer spre o economie de dezvoltare şi de stimulare a creării locurilor de muncă. De asemenea, Guvernul va întreprinde toate măsurile necesare pentru a menţine creşterea economică a României într-un climat regional şi european complicat, în care redresarea zonei euro cunoaşte un proces de frânare. Spre deosebire de partidele de opoziţie, Guvernul României are datoria de a disocia economicul de spaţiul dezbaterii politice sterile. Executivul trebuie să protejeze ţara noastră, să se asigure că economia românească va rămâne pe creştere, peste media europeană, îndeplinind totodată ţinta de creştere economică asumată pentru anul 2014.

Economia românească este atacată chiar de către români, declaraţiile neadevărate şi apocaliptice fiind de natură să sperie investitorii. Este păcat că politicienii din opoziţie nu găsesc un cuvânt bun pentru creşterea economică, în schimb nu au luat atitudine când economia se prăbuşea cu aproape 6 procente, pe timpul guvernării PDL. În lipsa unor soluţii, dar şi din invidie faţă de performanţa dovedită a Guvernului Ponta, opoziţiei nu i-a mai rămas decât să mintă şi să inducă panica în populaţie", a declarat Gabriela Firea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369