REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Firma care a ridicat fără autorizaţie blocul cu 9 etaje din zona Tomis Plus, recidivistă în ilegalităţi

Firma care a ridicat fără autorizaţie blocul cu 9 etaje din zona Tomis Plus, recidivistă în ilegalităţi

Replica API 24 noiembrie 2016 | 00:17 1611

Ionuţ Galani e mai implicat în afacere decât lasă să se înţeleagă

Ionuţ Galani e mai implicat în afacere decât lasă să se înţeleagă

Firma care ridică fără autorizaţii blocul cu nouă etaje din vecinătatea cartierului Tomis Plus nu se află la prima ilegalitate. Arproex SRL a mai fost amendată şi în trecut de Inspecţia Muncii, ultima dată cu o sancţiune cât se poate de usturătoare, de 30.000 de lei. Cum-necum, firma a reuşit să anuleze amenda în instanţă, care a decis că un avertisment este mult mai potrivit pentru ilegalităţile constatate de inspectorii muncii. Pe de altă parte, legăturile cântăreţului Ionuţ Galani cu Arproex par mult mai apropiate decât lasă acesta să se înţeleagă.

În iunie 2014, Judecătoria Constanţa a anulat, pur şi simplu, o amendă usturătoare aplicată firmei Arproex de către Inspecţia Muncii. „Admite în parte cererea formulată de petenta SC Arproex SRL, în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa, având ca obiect plângere împotriva procesului verbal de contravenţie seria CT, nr. 016204/21.02.2014. Dispune înlocuirea sancţiunii amenzii contravenţionale aplicate prin procesul verbal de contravenţie contestat, în cuantum de 30.000 de lei, cu sancţiunea avertismentului. Cu drept la cerere de apel, care se depune la Judecătoria Constanţa, în termen de 30 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 25.06.2014”, se arată pe portalul instanţelor. În decembrie, Tribunalul Constanţa admite însă apelul Inspecţiei Muncii, după cum indică aceeaşi sursă: „Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa apelată. Respinge ce neîntemeiată plângerea pentru fapta prevăzută de art. 16 alin. 1 din Legea 53/2003. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate”. Nici cu Fiscul nu a avut Arproex o legătură prea bună. Şi de această dată instanţa i-a dat dreptate, admiţând, în noiembrie 2015, contestaţia la o executare impusă de ANAF. La această dată, tot pe rolul Tribunalului Constanţa se mai află un dosar, în care Arproex SRL şi Ionuţ Galani au dat în judecată Primăria Constanţa, având ca obiect obligaţia de a face, următorul termen fiind pe 16.01.2017.

Numărul firmei e acelaşi cu al lui Galani

Reamintim că Arproex SRL a fost amendată de Inspecţia Muncii după ce, de dată recentă, o schelă de la blocul aflat în construcţie pe strada Madrid s-a prăbuşit. Doar întâmplarea a făcut ca incidentul să nu se soldeze cu victime umane. Firma care ridică fără autorizaţii un ditamai blocul se află în strânsă legătură cu artistul Ionuţ Galani. Chiar dacă acesta a spus că nu este în nici un fel implicat în afacere, el vânzând doar terenul, în schimbul a cinci apartamente din blocul construit de Arproex, lucrurile sunt puţin mai complicate. Astfel, în documentaţia depusă la Agenţia pentru Protecţia Mediului pentru obţinerea avizelor necesare, numele lui Ionuţ Galani apare la toate categoriile, pornind de la numele companiei, persoana de contact şi administratorul proiectului, până şi numărul de telefon contact al firmei constructoare fiind trecut în dreptul său. Altfel spus, cel puţin din acest document oficial al APM, Galani este pe deplin responsabil de proiect. Aparent, Arproex SRL este deţinută de un oarecare Dinu Bălan, care a împlinit acum câteva zile, pe 20 noiembrie, vârsta de 33 de ani. Firma de construcţii are sediul pe strada B.P. Haşdeu nr. 118, într-un apartament de bloc, a raportat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 3.962.486 lei şi un profit net de 299.081 lei, cu 52 de angajaţi, dar şi datorii totale de 1.019.340 lei. În mod curios, Arproex are şi o firmă-soră, Arproex Construct Building SRL, tot cu activitate în construcţii şi cu sediul declarat pe strada Budapesta nr. 22. Aceeaşi adresă care apare şi în documentaţia depusă de Ionuţ Galani la APM pentru blocul ridicat, iată, de celalaltă firmă. Arproex Construct Building SRL este controlată de acelaşi Dinu Bălan şi Sebastian Teodorescu, în proporţii egale. Firma a raportat pentru anul trecut afaceri de 45.802 lei şi pierderi de 113.281 lei, cu 25 de angajaţi.

Rocsana CRISTEA

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614