REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Firma care aduce gazele naturale în Mangalia negociază preţul la descărcarea arheologică

Firma care aduce gazele naturale în Mangalia negociază preţul la descărcarea arheologică

Replica API 25 ianuarie 2012 | 00:00 196

Să-i stea mintea-n loc lui Adamescu: Muzeul Callatis a calculat un deviz de circa 4 miliarde!

Să-i stea mintea-n loc lui Adamescu: Muzeul Callatis a calculat un deviz de circa 4 miliarde!

O investiţie de zece milioane euro. Este vorba despre reţeaua de distribuţie a gazelor naturale în localităţile Mangalia, Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun şi Olimp. Licitaţia organizată acum doi ani pentru introducerea gazelor în Mangalia a fost câştigată de Megaconstruct SA, companie controlată de Dan Grigore Adamescu. Pentru sudul litoralului, această afacere ar putea însemna un preţ mai mic la agentul termic.

"Vom realiza o reţea de medie şi redusă presiune, de aproximativ 76 de kilometri. Investiţia este de aproximativ 10 milioane euro, cu TVA inclusă. Este o investiţie care va ajuta la dezvoltarea industrială, la dezvoltarea turismului şi va scădea costurile agentului termic în municipiul Mangalia", declara, la inaugurarea lucrărilor, Cătălin Ivan, directorul general al Megaconstruct. Lucrările sunt într-un stadiu avansat, a declarat, ieri, acelaşi Cătălin Ivan. "Se lucrează intens, singura problemă fiind legată de vreme", a spus reprezentantul Megaconstruct, care a respins astfel speculaţia apărută în cursul zilei de ieri, cum că investiţia s-ar "lovi" de omisiunea unui funcţionar al Primăriei Mangalia de a nota pe undeva prin hârtii cercetarea arheologică şi descărcarea arheologică, necesare în cazul unor astfel de lucrări. "Avem certificat de urbanism, autorizaţie de construcţie. Conducta este de utilitate publică. Devizul pentru asistenţa arheologilor va fi suportat în totalitate de Megaconstruct", a lămurit situaţia Cătălin Ivan. De altfel, costurile realizării reţelei de distribuţie sunt suportate 100% de către Megaconstruct, după cum au anunţat investitorii imediat după câştigarea licitaţiei în zona de sud. "Reprezentantul Muzeului de Arheologie Callatis, Sorin Colesniuc, a întocmit un deviz de asistenţă pentru 9 mii de ore, pe care îl considerăm mult prea mare. Nu este nevoie de asistenţă 24 de ore din 24, şi nici pentru toţi cei 89 de kilometri de lucrare, ci numai pentru 14 kilometri, situaţi în situl Callatis", a mai comentat Cătălin Ivan pe tema "speculaţiei" de ieri, venită ca urmare a întâlnirii dintre directorul general al Megaconstruct, reprezentanţi ai Primăriei Mangalia şi cei ai Muzeului Callatis. Facem precizarea că devizul întocmit pentru 9 mii de ore însuma nici mai mult nici mai puţin de 4 miliarde de lei vechi. Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218