REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Firma care asigură mâncarea bolnavilor din Spitalul Judeţean, precizări importante!

Firma care asigură mâncarea bolnavilor din Spitalul Judeţean, precizări importante!

Replica API 4 septembrie 2017 | 22:36 913

Societatea care furnizează mâncare bolnavilor internaţi la Spitalul Judeţean Constanţa, SC Arimex Comexim 2000 SRL, reacţionează faţă de informaţiile apărute în spaţiul public după controlul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor. Iată punctul de vedere integral:

“Pentru corecta informare a opiniei publice, in legatura cu controlul efectuat de ANPC - OPC Constanta in data de 30.08.2017, precizam urmatoarele:

La acest control, desfasurat in lipsa reprezentantilor societatii noastre, s-au prezentat 12 inspectori, atat de la Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorului Bucuresti condusi de Directorul General - dl. Paul Silviu Anghel cat si de la Oficiul Pentru Protectia Consumatorului Constanta, condusi de Directorul OPC Constanta- dl. Horia Constantinescu.

In ziua urmatoare controlului, respectiv in data de 31.08.2017, dl. Horia Constantinescu, a declarat, pe postul local de televiziune la o emisiune difuzata la stirile orei 19,30, de fapt printr-un comunicat, ca blocul nostru alimentar este unul din putinele unitati verificate si gasite conforme cu normele de igiena si siguranta alimentara fiind curat, ordonat, cu spatii de depozitare corespunzatoare, bine aerisite, ventilate. De asemenea a mai declarat ca: „produsele gasite, erau congelate la origine, ceea ce ne duce cu gandul ca acestea nu erau atat de periculoase si ca probabil este o neglijenta”.

Nu s-au gasit nereguli grave !

Unitatea noastra a fost verificata timp de patru ore, fiecare aliment dintre sutele de alimente fiind verificat bucata cu bucata, aliment cu aliment, fie el de origine animala sau nonanimala: fiecare ou, fiecare mezel, fiecare pachet, fiecare sticla sau sticluta, fiecare cutie, fiecare pliculet, fiecare sac, fiecare cutie, fiecare aliment in parte.

Precizam ca in cadrul controlului din sutele de produse de origine animala s-a gasit un singur produs, care depasise termenul de valabilitate cu noua zile. Este vorba de 106 buc. pachete cu snitele piept pui congelate, care au fost achizitionate la data de 01.08.2017, cantitatea initiala aprovizionata fiind de 1000 pachete. Aceste produse , datorita faptului ca au fost congelat la origine, dar si a timpului scurt depasit, asa cum a declarat si dl. Horia Constantinescu nu erau de natura periculoasa. Aceste produse erau depozitate separat intr-o lada frigorifica, aflata intr-o sala de mese in afara blocului alimentar, urmand ca in ziua urmatoare , (cu ocazia inventarierii la fiecare sfarsit de luna) sa fie trimise la Eco Fire Sistems in vederea distrugerii, conform procedurilor. Precizam ca acestea erau corect depozitate, nu erau alterate, nu aveau aspect necorespunzator, culoare nespecifica sau miros neplacut.

Cu termen de valabilitate depasit, s-au gasit si 6 pachete de biscuiti petit beure , 2 pachete de biscuiti Croco, 1 cutie de turta dulce 2 kg, o bucata de drojdie de bere, acestea reprezentand mostre pentru o licitatie si pe care magazinerul le-a uitat intr-o cutie pe un raft.

Faina trei nule, respectiv 414 kg, era un stoc tampon depozitat separat si reprezenta o diferenta dintr-un total de 18500 kg., care a ramas de la o livrare in urma unei licitatii, si despre care in mod gresit magazinerul a notat ca are termen de valabilitate luna noiembrie. Acest produs l-am folosit numai pentru livrarile en gros la licitatii.

Din 15 baxuri cu foietaj aflate intr-un congelator, 2 baxuri erau lipite cu partea etichetelor de peretii congelatorului astfel incat la desprinderea acestora, etichetele fiind umede s-au rupt si inscriptionarea cu termenul de valabilitate nu a mai putut fii identificata, inspectorii apreciind ca produsele in cantitate de 23 de kg, trebuiesc retrase.

In legatura cu legumele congelate si cu fructele trasformate in gem precizam urmatoarele:

Conform obiectului de activitate al societatii noastre autorizat de ORC, conform autorizatiei emise de AUTORITATEA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTULUI CONSTANTA - DSVSA CONSTANTA, unitatea noastra este autorizata sa receptioneze materii prime de origine animala si nonanimala, sa le depoziteze si sa le prelucreze in vederea valorificarii catre unitati de vanzare cu amanuntul sau destinatari finali. In acest context, anumite legume proaspete, in perioada iulie-august 2017, au fost taiate cuburi si congelate : 68 kg ardei rosu kapia; 45 kg ciuperci; 33 kg. patrunjel; 0,4 kg marar; 5 kg. usturoi verde; 34 kg. pastarnac; 35 kg. vinete; 7 kg. mazare; 15 kg. broccoli; 4 kg. fasole pastai; 51 kg. varza; 31 kg. ardei verde. Acestea erau ambalate in pungi transparente, curate, cu etichete pe care era mentionat denumirea produsului si data congelarii. Erau congelate, corect depozitate, nu erau vechi, alterate, nu aveau aspect necorespunzator, nu erau oxidate, nu prezentau arsuri, nu aveau culoare nespecifica sau miros neplacut. Inspectorii le-au retras, motivand ca starea termica a acestora a fost modificata.

Cantitatea de 60 de borcane gem de capsuni a fost retrasa desi aceasta a fost fabricata in bucataria proprie, in luna mai 2017, fiind destinata consumului personalului angajat. Pe toate capacele de metal ale tuturor borcanelor au fost mentionate atat denumirea produsului cat si data fabricatiei .

In opinia noastra retragerea legumelor congelate si a gemului de capsuni a fost fortata, fapt certificat si de catre lucratori ANSVSA.

Suntem incredintati ca daca am fi efectuat analizele acestor produse, rezultatele ar fi aratat ca acestea si-au pastrat caracteristicile specifice, nemodificandu-si proprietatile calitative.

Acestea au fos deficientele constatate si nu altele.

Precizam ca produsele in cauza nu au fost gasite stricate, alterate, nu erau in circuitul hranei si totusi se mai intampla si greseli…cine nu munceste nu greseste. Cert este faptul ca aceasta nu este o regula ci doar un caz de neglijenta pentru care se vor aplica sanctiuni disciplinare.

In ceea ce ne priveste salutam acest control. Nu au fost constatate nereguli grave ci unele minore. Ne-au fost solicitate clarificari, documente si inspectorii s-au convins. Nu am beneficiat de vreun act de clementa sau de vreun favor, asa cum sugereaza cate-un raspandac.

Am achitat si o amenda de trei mii lei, dezamagitor de mica pentru ,,rugatorii nostri de bine’’ dezamagitoare pentru ,, linistea cu care a fost tolerat subiectul de liderii politici locali” dezamagitoare pentru ca nu am fost trimisi direct la puscarie, la surgiun, in exil…

Spre dezamagirea acestora, nici controalele efectuate de Directia de Sanatate Publica Constanta si Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si Pentru Siguranta Alimentului Constanta, nu au gasit nereguli.

Inspectorii OPC au verificat absolut toate alimentele, inclusiv meniurile pacientilor, gramaje si ar fi bine daca inspectorii ar face verificari la fel de amanuntite la toti operatorii economici care au ca obiect alimentatia publica.

Dezavuam faptul ca la orele 15:00 exact in timpul desfasurarii controlului O.P.C., presa a publicat fotografii cu imagini ale biscuitilor, a fainii si a pungilor de grujoane.

Reprezentantii presei ne-au spus ca imaginile le-au fost transmise de catre O.P.C. Ne punem fireasca intrebare : cine, de ce si cu ce scop a transmis informatii presei cu mult inainte de finalizarea controlului ?

Anumite persoane au inflamat presa, astfel incat mass media a difuzat stiri incorecte inducand in eroare opinia publica. Potrivit acestor stiri, unitatea ne-a fost inchisa, am primit amenzi de sute de milioane, mancarea era stricata, produsele erau expirate de ani de zile. Cu ce scop s-au lansat aceste speculatii ? Cine are interesul sa ne discrediteze? Consideram ca deontologic vorbind, etica profesionala obliga la contactarea noastra si prezentarea punctului nostru de vedere odata cu lansarea acestor stiri.

Timp de 10 ani furnizam servicii de preparare si livrare hrana. Niciodata beneficiarii nostri nu au inregistrat vreun caz de toxinfectie alimentara, vreun incident grav. Nici nu aveam cum avand in vedere organizarea activitatii noastre, procedurile de siguranta alimentara si calitate, filtrele multiple de verificare, faptul sa suntem inclusi in Programul National Strategic de Supraveghere de catre ANSVSA. Nu am creat nicio problema legata de incalcarea regulilor de igiena de siguranta alimentara…Nu am primit decat cuvinte de apreciere pentru serviciile si produsele oferite. Zece ani!

Nu ne-a preocupat nimic mai mult decat sa oferim pacientilor internati atat hrana materiala cat si hrana spirituala de calitate. Ne-am implicat sustinut si cu seriozitate pentru a le face sederea mai placuta in spital, pentru a-i incuraja, pentru a le aduce mangaiere si pentru a le oferi surprize placute.

Aceasta o demonstreaza direct pacientii, prin fisele de monitorizare a satisfactiei acestora, o demonstreaza reprezentantii S.C.J.U. Sf. Ap. Andrei Constanta, care au declarat ca niciodata nu am creat vreo nemultumire sau vreo problema pacientilor sau spitalului si ca ne-am indeplinit clauzele contractuale; o demonstreaza si toti beneficiarii nostri: spitale, gradinite, scoli, licee, unitati de asistenta sociale, firme private, prin scrisorile de multumire si de recomandare transmise; o demonstreaza analizele de laborator efectuate de catre ANSVSA pentru toate probele de hrana. In fiecare luna trimitem spre verificare probe de hrana preparata la laboratorul public, fie prin Programul de Autocontrol, fie prin Programul Strategic National de Supraveghere si timp de 10 ani nu s-a intamplat sa fie vreo neconformitate, vreun preparat necorespunzator; o demonstreaza si toate controalele ANSVSA SI DSP efectuate in decursul acestor 10 ani, in urma carora nu au fost gasite nereguli.

Chiar si OPC ne-a verificat activitatea si in decembrie 2016 si in februarie 2017 si nu s-au gasit nereguli grave. Am primit totusi o amenda pentru ca nu am afisat langa lamai o inscriptionare din care sa rezulte tara de origine si pentru faptul ca prajiturile proaspete primite de la un laborator de cofetarie nu prezentau fiecare informatii despre ingrediente, aceste informatii fiind afisate totusi la vederea consumatorilor.

Acum, dupa acest control O.P.C., care nu a constat nereguli grave, sunt voci care spun ca nu mai suntem buni.

Noi nu facem politica si nici nu am facut vreodata. Stim insa ca prin implicarea noastra pentru binele pacientilor, a celor aflati in suferinta, prin participarea noastra ca ofertant la licitatiile organizate de Spitalul Municipal Medgidia, la S.C.J.U. Constanta sau la alte unitati, incurca socotelile multora, determinandu-i sa exercite fel de fel de presiuni.

Este trist ca oameni influenti care ne cunosc activitatea, afirma public ca suntem obraznici, lipsiti de respect, de buna-cuviinta, smecheri , protejati de nu stim cine, ca livram intoxicatii alimentare pentru bolnavi.

Intoxicatii pentru opinia publica, se vede cine livreaza.

Rautatea sufletului te face sa pui in gura cuiva lucruri neadevarate…noi nu am afirmat niciodata ca am livrat vreodata produse expirate deci nu aveam de ce ne cere scuze in aceasta privinta. Regretam ca nu putem fii perfecti, fara de pacat.

Nu ne ingrijoreaza ca cineva, in mod subiectiv solicita fara sustenabilitate rezilierea contractului pe catre il derulam cu S.C.J.U. Sf. Apostol Andrei Constanta. Suntem obisnuiti cu astfel de marsavii.

Ne ingrijoreaza ca anumiti indivizi, avizi de putere, ignorand orice reguli ale bunului simt, sunt capabili de un asemenea comportament juvenil, lipsit de orice barbatie.

Nu vom raspunde acestor provocari. E usor sa jignesti, mai greu e sa intelegi ca vei da socoteala pentru fiecare cuvant rostit, pentru fiecare neadevar, ca ceea ce spui te indruma negresit, ori spre iad ori spre rai.

Asa sa ne ajute Dumnezeu !!!

Cu aleasa consideratie,

Administrator,

Draghici Vergil"

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mancarea data pacientilor este foarte buna;acest om chiar se preocupa de hrana noastra
2
6
Asta a mancat un vecin de al meu ... Pizdele alae grase si obeze de infirmiere scot carnea din mancare .
5
2
Scuze puerile de 2 lei. Este evident ca sunteti vinovati. Pentru orice neregula gasita, aveti scuza. Majoritatea patronilor din Romania, sunt lacomi si vand mancare stricata. E si cazul vostru.
7
2
Bai voi sunteti chiar atat de nenorociti,arza-va focul de jogodii cu mancarea voastra cu tot,dati bolnavilor mizeria voastra de mancare.Voi trebuie sa fiti desfintati si amenda plus dosar penal pentru tentativa de omor cu mancarea voastra!
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218