REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Firma controversatului afacerist Ion Comuşi n-a primit licenţă de traseu de la Consiliul Judeţean

Firma controversatului afacerist Ion Comuşi n-a primit licenţă de traseu de la Consiliul Judeţean

Replica API 30 septembrie 2016 | 00:31 3071

Se fac verificări dacă şoferii societăţii transportă, în afară de angajaţii Centralei Nucleare, şi alte persoane

Se fac verificări dacă şoferii societăţii transportă, în afară de angajaţii Centralei Nucleare, şi alte persoane

Ion Comuşi

Consilierii judeţeni au fost convocaţi, ieri, în şedinţă ordinară. De pe ordinea de zi au fost retrase câteva proiecte, unul dintre acestea referindu-se la atribuirea unei licenţe de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale. Astfel, o firmă de transport a fost pusă în aşteptare la capitolul licenţă, în timp ce alte două societăţi au primit această licenţă. Firmele care au primit licenţa sunt SC Flaviu Transcom şi SC Marcon Star SRL. Ce-a de-a doua firmă menţionată este controlată de afaceristul Marian Butnaru.

Amintim că una dintre firmele controlate de acesta asigură şi transportul public de persoane pe ruta Constanţa- Valu lui Traian, iar legat de acest traseu există numeroase sesizări din partea cetăţenilor nemulţumiţi fie de condiţiile din microbuze, fie de faptul că au de aşteptat foarte mult în staţii. Revenind la licenţele aprobate ieri, facem menţiunea că ele se referă la transportul angajaţilor proprii ai societăţilor menţionate, din diferite zone, la punctele de lucru. Cât priveşte firma care nu a primit ieri licenţa, ea este SC CDI Transport Intern şi Internaţional SRL.

Conform conducerii Consiliului Judeţean, proiectul care viza această societate va fi reintrodus pe ordinea de zi într-o viitoare şedinţă, după ce se verifică anumite reclamaţii. „Sunt reclamaţii cum că, în afară de angajaţii pe care trebuie să îi transporte această firmă, şoferii ar opri să preia şi alţi cetăţeni, contracost. Traseul nu este destinat acestui gen de transport, ci strict preluării unor angajaţi din anumite zone către punctele de lucru”, a specificat preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu.

Mai exact, este vorba despre transportul persoanelor angajate la Centrala Nucleară Cernavodă. În acest sens, firma are un contract pentru prestarea acestui serviciu cu Centrala Nucleară. În acest sens, amintim că Nuclearelectrica a anunţat atribuirea, pe 12 iunie 2015, atribuirea contractului privind „Servicii de transport rutier public pentru angajaţii Sucursalei CNE Cernavodă, pentru o perioadă de 48 de luni”. Valoarea totală a contractului obţinut de CDI Transport Intern şi Internaţional SRL este de 15.097.166 lei, fără TVA. Societatea este una din cele mai mari în domeniul transporturilor de pasageri, cu afaceri în 2014 de peste 7 milioane de euro şi peste 300 de angajaţi şi este controlată de controversatul om de afaceri Ion Comuşi, zis Bulgaru’.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367