REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Firma cu patron arestat pentru evaziune şi-a schimbat numele din Alistar în... Totto!

Firma cu patron arestat pentru evaziune şi-a schimbat numele din Alistar în... Totto!

Replica API 15 iunie 2015 | 00:05 3251

Angajaţii din Constanţa se amuză: „Lucrăm la o firmă de pază cu nume de căţeluş!”

Angajaţii din Constanţa se amuză: „Lucrăm la o firmă de pază cu nume de căţeluş!”

Firma de pază Alistar Security, cu sedii şi la malul mării, a început să scârţâie din luna aprilie anul curent, când patronul, Dan Alistar, a fost arestat pentru evaziune fiscală. Între timp, cum licenţa nu a mai fost prelungită, firma şi-a mutat „calabalâcul”, numindu-se acum Totto Security, spre amuzamentul angajaţilor care susţin că lucrează la o firmă de pază cu nume de căţeluş.

Potrivit paza.me, Alistar Security şi-a pierdut dreptul de a presta servicii de pază odată cu retragerea licenţei, conducerea hotărând transferarea contractelor şi a angajaţilor pe firma de pază Totto Security. „Această firma este neplătitoare de TVA, fiind înfiinţată în anul 2013 de către Mihai Costel şi Ghiţă Mihai Alexandru şi administrată de către Mustăţea Andrei Victor. Practic, Alistar şi-a informat toţi clienţii că trebuie să semneze contractele pe Totto Security, unii fiind de acord, iar alţii căutăndu-şi alţi furnizori de pază în piaţă. Alistar a pierdut clienţi mari precum: BCR, BRD etc.”, se arată pe paza.me. Mai exact, pe 17 mai anul curent, licenţa Alistar expira şi nu a mai fost prelungită. Cert este că deja au fost rebrănduite şi maşinile de intervenţie, uniformele, tot, spre amuzamentul angajaţilor din Constanţa, care spun că lucrează la o firmă de pază cu nume de căţeluş. Însă, potrivit unor surse, totul va reveni la normal, inclusiv la denumirea iniţială, peste câteva luni de zile. Reamintim că, pe 28 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au descins la 75 de adrese din municipiul Bucureşti şi din judeţele Ilfov, Timiş, Călăraşi, Buzău, Teleorman, Bacău, Prahova şi Ialomiţa, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Din cercetări a reieşit că cei în cauză, prin intermediul unor societăţi fantomă, ar fi înregistrat operaţiuni fictive, în scopul deducerii ilicite de TVA. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 3.000.000 de euro, iar suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ 10 milioane de euro. La audieri au fost aduse 58 de persoane, după care 8 au fost arestate, fiind vorba despre Dan Alistar, patronul Alistar Security, Melania Alistar (nepoata lui Dan Alistar), Carmen Nicolae, Cătălin Bogdan, Temistocle Bejan, Ionel Popa, Aziz Ciftci şi Nicolae Iosub.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218