REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Firma de curierat Nemo Express, ÎNŞELATĂ cu ajutorul unui fost angajat

Firma de curierat Nemo Express, ÎNŞELATĂ cu ajutorul unui fost angajat

Replica API 11 ianuarie 2016 | 23:46 1576

PERCHEZIŢII în Constanţa

PERCHEZIŢII în Constanţa

Caz incredibil la Constanţa! Un fost angajat al firmei de curierat Nemo Express din Constanţa,Cătălin Andrei Stamen, alături de alţi indivizi, a accesat baza de date a firmei şi a astfel a trecut la atac. Treburile erau bine împărţite şi fiecare ştia ce avea de făcut. Astfel, când vedeau că se livrează colete ce conţineau aparatură scumpă, ei îl sunau pe curier, se dădeau drept rude cu destinatarii şi preluau coletele, a căror contravaloare era deja achitată. Pe 8 ianuarie au avut loc percheziţii domiciliare, suspecţii fiind duşi la audieri.

În urma investigaţiilor efectuate, în cazurile a două reclamaţii de înşelăciune, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraş Murfatlar au identificat 4 tineri, cu vârste cuprinse între 21 şi 29 de ani, bănuiţi de comiterea faptelor.

Mai exact, la data de 29 decembrie 2015, reprezentantul unei firme de curierat din Constanţa având de livrat un colet către o persoană din localitatea Valu lui Traian a fost apelat pe telefonul de serviciu de către un bărbat care s-a recomandat ca fiind nepotul destinatarei şi care a preluat coletul ce conţinea un televizor în valoare de 2.200 lei.

Cu ocazia verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit faptul că, la aceeaşi dată, a mai fost comisă o înşelăciune, cu mod de operare similar, pe raza Secţiei 1 Poliţie Constanţa (municipiul Constanţa) de aici fiind ridicată aparatură cosmetică în valoare de 1.500 lei. La data de 8 ianuarie a.c., poliţiştii din oraş Murfatlar cu sprijinul colegilor din cadrul Secţiilor 1 şi 2 Poliţie Constanţa, al luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale şi al criminaliştilor au efectuat 4 percheziţii la domiciliile celor 4 tineri, fiind descoperite televizorul şi aparatura cosmetică provenite din comiterea infracţiunilor.

Cătălin Andrei Stamen, de 22 ani, George Bogdan Crăciun, de 22 ani, Florin Bogdan Raicea, 21 ani şi Mihai Panait, de 28 ani, toţi din municipiul Constanţa aveau ca mod de operare accesarea bazelor de date ale firmei de curierat, cu ajutorul unor parole deţinute de Cătălin Andrei Stamen, fost angajat al acestei societăţi, obţinând astfel informaţii privind destinatarii unor colete, comandate şi achitate în prealabil (on-line). Florin Bogdan Raicea transporta membrii grupului cu autoturismul, iar George Bogdan Crăciun şi Mihai Panait contactau telefonic curierul, folosind identitatea destinatarului sau dându-se drept o rudă a acestuia.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102