REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Firma de termoficare din Mangalia îl acuză pe Filimon că o sabotează pentru că ar avea "interese de natură financiară"

Firma de termoficare din Mangalia îl acuză pe Filimon că o sabotează pentru că ar avea "interese de natură financiară"

Replica API 12 februarie 2012 | 00:00 225

Callatis Tehrm, firma de termoficare din Mangalia, îl acuză pe Constantin Filimon că o sabotează pentru că ar avea "interese de natură financiară". Cel puţin aşa reiese din cea mai recentă luare de poziţie a conducerii Callatis Therm, care îi cere public viceprimarului Mangaliei să răspundă la următoarele întrebări:

"Filimon respecta legea prin ceea ce face? Daca raspunsul lui va fi DA, atunci vreau sa raspunda la urmatoarele intrebari:

- De ce Callatis Therm a trebuit sa actioneze in instanta Consiliul local pentru a obliga CL la emiterea hotararilor de consiliu local privind majorarile de pret?

- De ce Callatis Therm chiar daca a castigat definitiv si irevocabil ambele majorari acesta nu a emis hotararile de consiliu local?

- De ce in prezent Filimon plateste amenda pe fiecare zi de intarziere pana cand emite Hotararea de consiliul local privind majoarea de pret in cuantum de 20% din valoarea salariului minim brut?

- De ce Filimon nu a platit un leu din banii veniti de la Guvern? Filimon a achitat partial datoriile primariei pe luna noiembrie (scrie chiar si pe ordinele de plata cu care acesta se tot lauda) din banii Primariei si nicidecum din ajutorul venit de la Guvern

- Are alte plati urgente de facut cu banii de la Guvern directionati foarte clar pentru plata datoriilor catre Callatis Therm SA

- De ce spune ca Primaria nu are datorii catre Callatis Therm? La inceputul lunii Ianuarie a semnat protocolul cu Callatis Therm prin care recunoaste la acel moment datorii de peste 7.400.000 lei (74 miliarde lei)

- De ce spune ca pretul de 670 lei / giga este "flagrant obtinut" cand o autoritate a statului a verificat componenta pretului.

- De ce nu stie sa inmulteasca 143 kg / giga x 3,9 lei / kg = 557 lei dupa care sa adune cheltuielile cu personalul, energia, apa, mententanta, etc in valoare de 113 lei / giga.

- Ce alte intereseze are Dl. Filimon altele decat confortul si binele cetatenilor si clientilor Callatis Therm SA (locuitori ai Municipiului Mangalia pe care acesta ii reprezinta in calitatea sa de Primar Interimar)? Cumva interese de natura financiara?", se arată în luarea de poziţie a conducerii Callatis Therm.

Întrebările vin după ce, în cursul zilei de sâmbătă, la Callatis Therm au ajuns două cistenen cu combustibil comandate de Primăria Mangalia de la Rompetrol. Combustibilul va asigura căldura în Mangalia doar până luni dimineaţa, când, din nou, nu se ştie ce se va mai întâmpla referitor la termoficare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614