REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Firma din doarul ȘPĂGII fostului manager Dănuț Căpățână vrea din nou în afaceri cu unitatea medicală

Firma din doarul ȘPĂGII fostului manager Dănuț Căpățână vrea din nou în afaceri cu unitatea medicală

Replica API 23 martie 2019 | 03:20 325

SC Cubik Stone SRL, firmă cercetată penal pentru că a dat mită fostului manager al Spitalului Județean Constanța, Dănuț Căpățână, vrea încă un contract cu unitatea medicală. Societatea a contestat la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor o licitație organizată de Spitalul Județean, în vederea atribuirii încheierii acordului cadru având ca obiect ”Servici de spălare, dezinsecție, uscare și călcare a inventarului moale”.

Reprezentanții societății au cerut anularea deciziei privind respingerea ofertei sale ca inacceptabilă, și în conseință, adoptarea măsurilor necesare restabilirii legalității, în sensul constatării împrejurării că SC CUBIK STONE SRL deține calificările necesare în vederea participării la licitația în cauză; în subsidiar, în măsura în care se va aprecia că nu este posibilă remedierea actului atacat, anularea procedurii de atribuire, precum și suspendarea procedurii de atribuire sau aplicării oricărei decizii luate de autoritatea contractantă, până la soluționarea contestației.

Consiliul a admis cererea de suspendare a procedurii de atribuire formulată în cadrul contestației depusă de SC Cubik Stone SRL. Ulterior, societatea a depus acțiune și la Curtea de Apel Constanța, pe 1 martie. Prim termen s-a judecat joi, 21 martie însă cauza a fost amânată pentru a da posibilitatea societății să achite taxa de timbru în valoare de 450 lei. Următorul termen a fost stabilit pentru 28 martie.

Reamintim că, la finele anului 2017, Dănuț Căpățână, fostul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța era trimis în judecată, alături de Sorin Strutinsky, pentru luare de mită, complicitate la luare de mită în formă continuată și trafic de influenţă. Este vorba despre contracte încheiate, pe vremea când Căpățână era manager al Spitalului Județean, cu mai multe firme, între care și S.C Cubik Stone SRL, care are ca domeniu de activitate spălarea și curățarea (uscată) articolelor textile și a produselor din blană. De asemenea, în perioada 2011 - 2012, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență a facilitat, la cererea lui Sorin Strutinsky, atribuirea unor contracte având ca obiect servicii de spălătorie către inculpata S.C. Cubik Stone S.R.L., firmă controlată de către un apropiat al lui Strutinsky, comisioanele în valoare de 15% din valoarea contractului urmând să fie împărțite între cei doi, după cum au precizat anchetatorii în rechizitoriu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța. Apoi, pe 27 decembrie 2017, a fost înregistrată sesizarea cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei, inculpat fiind societatea în cauză. Pe 25 mai 2018, magistrații au decis acordul de recunoaştere a vinovăţiei între procuror și inculpata S.C. Cubik Stone S.R.L. Cumpăna.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SI BADESCU LAURENTIU MENEJERUL PACALICI DE LA AMBULANTA VREA SA DEA NISTE CONTRACTE CU PARANDARAT CA IL DA RELI AFARA DIN CASA ALTFEL. BADESCU LAURENTIU MEDICUL MOARTE E DISPERAT CA FURA PREA PUTIN. BADESCULE CANCERUL SA TE MANINCE INPREUNA CU TOATA FAMILIA TA DE IDIOTI. MAI AI PUTIN LEPRA SI O SA PLATESTI PT TOT CE AI FACIT PACALICIULE. ITI URAM LA MULTI ANI CU EXECUTARE PACALICIULE ESTI O LEPRA CA SI NEVASTATA.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367