REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.1° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.1° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Firma evazionistă a lui Sorin Ovidiu Bălan are activităţi şi în Constanţa

Firma evazionistă a lui Sorin Ovidiu Bălan are activităţi şi în Constanţa

Replica API 6 iunie 2013 | 00:00 3903

Contracte la stat şi instituţiile media în care a lucrat

Contracte la stat şi instituţiile media în care a lucrat

Firma de pază deţinută de celebrul realizator TV Sorin Ovidiu Bălan, de 54 de ani, prin intermediul fiului său, a furat de la stat peste 30 de miliarde de lei vechi, susţin poliţiştii bucureşteni, care i-au săltat ieri pe Alexandru Ion Bălan, Eufrosina Bălan (fiul, respectiv fosta soţie a vedetei TV) şi contabila societăţii. Potrivit oamenilor legii, administratorul firmei de pază ASG Security Logistic a cumpărat, în perioada 2009- 2012, echipamente în cantităţi foarte mari comparativ cu numărul angajaţilor, a înregistrat în contabilitate şi a declarat organelor fiscale cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale, diminuând astfel baza impozabilă şi sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale. Spre exemplu, poliţiştii dau exemplul anului 2010, când, pentru 2 angajaţi s-au cumpărat peste 80 de şepci şi 100 de tricouri. Anchetatorii susţin că prejudiciul adus astfel bugetului de stat este de peste 3.000.000 de lei.

Ancheta a fost efectuată în colaborare cu inspectorii ITM, firma lui Sorin Ovidiu Bălan fiind deja în evidenţele oamenilor legii ca angajator "la negru". În vârstă de doar 27 de ani, Alexandru Ion Bălan este, cel mai probabil, interpusul mult mai versatului său tată, cunoscutul mason şi "justiţiar TV" Sorin Ovidiu Bălan. ASG Security Logistic a fost înfiinţată în decembrie 2004 de cei doi, tată şi fiu, cu denumirea iniţială de Alexandros Guard, jurnalistul devenit între timp membru PPDD, din partea căruia a şi candidat în 2012 pentru Primăria Brăilei natale, retrăgându-se din firmă în 2010. Din 2008, Alexandros Guard devine ASG Security, iar în firmă este cooptată şi mama junelui Alexandru Ion, Eufrosina Bălan, care a divorţat, între timp, de realizatorul TV. Chiar dacă Sorin Ovidiu Bălan nu mai apare în scriptele firmei, el conduce departamentul de investigaţii al ASG Security şi garantează pentru seriozitatea şi profesionalismul acesteia, pe site-ul societăţii. Fătră doar şi poate, în cruciadele sale televizate împotriva borfaşilor şi mafioţilor, masonul pepededist Bălan a ştiut cum să se lipească de tot felul de contracte. ASG Security a ajuns să presteze servicii de pază la numeroase instituţii de stat, dar şi la instituţiile media unde a lucrat, precum Gardianul şi Antena 1. Pe lista clienţilor ASG Security se află mai multe şcoli şi licee din Bucureşti, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, Electrica Muntenia, Parcul Tineretului, CFR Bucureşti, Regia Autonomă Monitorul Oficial, Spitalul General CF Ploieşti etc. În Constanţa, ASG Security deţine un punct de procesare prin investigare cu raze X pentru control antiterorist şi antideturnare al bagajelor, coletelor etc.

Avea zeci de contracte de onorat şi doar 2 angajaţi declaraţi. Restul, la negru

Vajnicul luptător împotriva corupţiei şi infracţiunilor de tot felul, neînfricatul justiţiar TV Sorin Ovidiu Bălan s-a lipit la contracte de zeci de miliarde cu statul. Cea mai mare parte a banilor alimenta averea familiei, statul şi angajaţii ASG Security fiind ultimii pe lista grijilor lui Bălan. Aşa se explică tunul de peste 3 milioane de lei dat bugetului de stat, dar şi numeroasele procese cu foştii angajaţi. De altfel, ASG Security se află pe lista neagră a angajatorilor care nu-şi declară muncitorii, monitorizaţi în perioada iulie 2011- octombrie 2012, făcută publică de ITM Sibiu. Din câte se pare, firma incoruptibilului mason Sorin Ovidiu Bălan folosea aproape exclusiv angajaţi la negru. Altfel, este greu de explicat cum o firmă care are în derulare zeci de contracte poate să declare doar 2 (doi) angajaţi pentru anul 2010, când a înregistrat o cifră de afaceri de 1.424.046 lei şi un profit net de 5.859 lei. În 2011, situaţia s-a schimbat radical, ASG Security declarând 90 de angajaţi, prin intermediul cărora a realizat o cifră de afaceri de 1.962.720 lei şi un profit net de 3.536 lei.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce cotidian de rahat, si pseudojurnalist este acest Cristian Anton de-si permite sa arunce asemenea acuzatii fara dovezi ?Domnul Balan deranjeaza enorm propaganda abjecta, de aici inversunarea cu care acestia balacaresc pe toti cei care se opun lor.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369