REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Firma lui Marcus, voluntara la decolmatarile de pe valea portului

Firma lui Marcus, voluntara la decolmatarile de pe valea portului

Replica API 21 octombrie 2010 | 00:00 131

Fagadau a constituit un grup de lucru pentru strada Traian

Fagadau a constituit un grup de lucru pentru strada Traian

Forfotă, ieri, pe valea portului, la un kilometru de construcţia mall-ului care se presupune că va aduce stabilitate străzii Traian. Pericolul ca strada Traian să o ia la vale, cu tot cu blocuri, a obligat Primăria Constanţa să ia măsuri suplimentare, în afară de cele privind astuparea unei gropi în asfalt sau sfaturile către Harborside să grăbească finalizarea lucrării. Întrucât în zonă au fost sesizate infiltraţii de ape care deteriorează construcţia amintită, dar afectează şi alte porţiuni de maluri, viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău, a convocat ieri reprezentanţii mai multor instituţii, stabilindu-se ca această comisie de lucru să analizeze situaţia şi să acţioneze.

Comisia de ieri a fost constituită din reprezentanţi ai ENEL Dobrogea, RADET Constanţa, ISU Dobrogea, Proiect SA, SC Congaz, Electrocentrale Bucureşti (sucursala Constanţa), SC RAJA SA, Confort Urban, Harborside Imobiliare SRL, Direcţia Gospodărire Comunală, Direcţia Tehnic Achiziţii, Direcţia Urbanism, Direcţia Corp Control. Potrivit viceprimarului, grupul de lucru va analiza atât documentele puse la dispoziţie de Primăria Constanţa, cât şi studiul de fezabilitate realizat de primărie şi Administraţia Porturilor Maritime Constanţa privind stabilitatea falezelor cuprinse între poarta de acces 1 în port şi poarta 9, expertiză Harborside (semnată de Iacint Manoliu), expertiza semnată de Anton Chirică, expertiza tehnică a blocurilor din perimetrul străzii Traian-bulevardul Ferdinand, realizată după cutremurul din 1977. Pe baza acestor documente, care vor completa actele deţinute de toate instituţiile care au reprezentanţi în comisie, se va face o analiză şi se va întocmi un raport. "Raportul se vrea a fi o radiografie reală şi echilibrată a situaţiei din zona bulevardul Ferdinand-Traian", a precizat Decebal Făgădău. Potrivit acestuia, direcţiile de acţiune desprinse după prima întâlnire a comisiei sunt: completarea documentaţiei, inspectarea colectorului longitudinal şi drenurile transversale din zonă, verificarea în teren şi decolmatarea începând de azi, 21 octombrie a.c., a rigolelor şi drenurilor de scurgere. În plus, a adăugat Făgădău, deţinătorii de utilităţi - RAJA, RADET şi CET au făcut precizarea, cu ocazia întâlnirii, că ei nu înregistrează pierderi din reţele în zona cu probleme. Cu alte cuvinte, apa care agravează situaţia malurilor provine din alte surse. Cu toate acestea, zona I.C. Brătianu-Atelierelor- Traian va fi monitorizată cu atenţie şi vor fi întocmite rapoarte, iar RAJA va efectua inclusiv o inspecţie video a reţelelor pe care le deţine. De menţionat că, în afară de reprezentanţii instituţiilor menţionate ca făcând parte din comisie, la întâlnirea de ieri a participat şi consilierul judeţean PSD Ioan Mărcuş, în calitate de reprezentant al firmei Sport Turism. "L-am rugat pe Mărcuş să ne sprijine aşa încât rigolele şi drenurile să fie curăţate cât mai repede. Cu sprijinul benevol al firmei Sport Turism, dar şi cu Polaris, vom acţiona", a mai spus viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102