REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Firma sancționată pentru EVAZIUNE fiscală scoate bani din WC-urile din GARA CFR Constanța

Firma sancționată pentru EVAZIUNE fiscală scoate bani din WC-urile din GARA CFR Constanța

Replica API 22 septembrie 2020 | 00:00 2941

Toaletele din gările CFR din toată țara, dar și din Constanța, sunt o sursă profitabilă de venit pentru antreprenorii care scot bani chiar și din WC-uri. Cum gestionarea toaletelor este sub demnitatea unei companii de succes precum Căile Ferate Române, instituția a delegat administrarea grupului sanitar din incinta gării unei firme, pe o perioadă de 5 ani. Chiar dacă firma care se ocupă de toaleta din Gara CFR Constanța a fost inactivă aproape un an după ce a primit contractul, fiind sancționată pentru evaziune fiscală, administratorul societății și-a văzut în continuare de afacerea cu nevoile fiziologice ale călătorilor.

Contractul expiră peste aproximativ o lună

Contractul a fost atribuit firmei RAPID AP SRL pe o durată de cinci ani. Interesant este faptul că firma a fost inactivă timp de opt luni, potrivit ANAF, în perioada 5 august 2016 – 13 aprilie 2017. Mai mult decât atât, RAPID AP SRL a pierdut procese în instanță în 2019 și 2020, după sancțiuni primite din partea Direcției Regionale Antifraudă pentru evaziune fiscală.

„Grupul sanitar din incinta clădirii de călători a staţiei CF Constanţa a fost închiriat în anul 2015, urmare organizării de către SRCF Constanța a unei licitații publice. Regionala a încheiat contractul cu firma desemnată câștigătoare, respectiv SC Rapid AP SRL, pe o perioadă de 5 ani. Valoare contractului de închiriere este de 649,25 lei/lună, la care se adaugă TVA. Contractul expiră la data de 31.10.2020, urmând ca la expirarea valabilității acestuia, SRCF Constanța să organizeze, în conformitate cu prevederile legale, o nouă licitație publică pentru închirierea locaţiei respective.”, este răspunsul CFR în urma unei solicitări făcute de cotidianul Replica pe această temă.

„Salariații noștri au studii de specialitate pe cale ferată, nu pe toalete publice”

Întrebați cu privire despre posibilitatea ca CFR să administreze singură toaletele publice din incinta gărilor, reprezentanții instituției ne-au explicat că salariații CFR au studii de specialitate pe cale ferată, nu pe administrare a toaletelor publice.

„Sunt spațiile închiriate de anumiți operatori. Sunt scoase la licitație și închiriate pentru prestarea serviciului respectiv. Sunt licitații publice, cu strigare. Firma câștigătoare încheie contractul cu regionala pe raza căreia se află spațiul respectiv și prestează serviciul de întreținere, curățenie și adminsitrarea spațiului respectiv. Compania Națională este administrată de infrastructură feroviară. Salariații noștri au studii de specialitate pe cale ferată, nu pe administrare toalete publice.”, Oana Brînzan, purtător de cuvânt CFR Infrastructură.

Date despre Rapid Ap SRL

Potrivit Registrului Comerţului, firma Rapid AP SRL a fost înfiinţată în anul 1991 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Traian. Societatea este deţinută de asociatul unic Pavel Marin. Acesta este şi administratorul societăţii, care desfăşoară „activităţi de comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun“. În anul 2014, societatea cu 16 salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 2.648.192 de lei şi un profit net de 15.527 de lei.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum WC ul nu l-a luat tot Oita ? Ma mir doar a luat tot ce se putea lua in Gara Constanta inclusiv muie. Dobitocul dracului, muist retardat facut din laba.
4
4
Raspuns arogant si insultator. Nu mai semnalizati prostia, dna Brinzan. Toaletele din gari si autogari trebuie sa aiba acces gratuit pentru beneficiul calatorilor. Angajati personal care sa se ocupe de toalete daca studiile voastre de specialitate, cica, nu va permit. De ce va mai numiti CFR infrastructura? Aroganta mare pentru capete atat de mici si atat de seci.
7
2
Cauta fete fugite de acasa ca sa le produca
2
3
Partial ai dreptate,spun partial pentru ca eu nu sunt deacord cu teoria asta"am furat eu dar dece nu va uitati la mari hoti"caci asta ar insemna ca furaciunile marunte sunt permise,nu ma,eu daca iti sparg casa si iti fur 1000 de lei sunt un hot iar cei care nu fura de la un om de acasa ci fura de la stat sunt si mai vinovati nu asa cum gandesc :parlamentari,judecatori,patroni hoti si multi alti care au parerea ca statul este prostul satului pe care poate sa il fure toata lumea.
3
1
Daca era un imobil mare in zona peninsulara,un apartamet,o vila la Eforie era executat si licitat intre ei. Asa cine sa se ocupe sa recupereze prejudiciul pentru un wc...prea multa munca fara sa iasa bani multi. Doar avocatii cat costa in instanta.Hienele nu se ingramadesc la resturi.Si mai vin unii sa ne abureasca ca x executor este vezi cinstit si a cumparat o cladire legal in centrul vechi al orasului.Cati oameni cinstiti au cumparat acele cladiri? Cati oameni simpli au acces la acele licitatii? Astia ne cred pe toti tampiti.Doar justitia divina mai face dreptate,un cutremur de 8.
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920