REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Firmele de construcții, în frunte cu Frățilă, au dat în judecată Consiliul Local! Taxa de tramă stradală, SUSPENDATĂ!

Firmele de construcții, în frunte cu Frățilă, au dat în judecată Consiliul Local! Taxa de tramă stradală, SUSPENDATĂ!

Replica API 17 mai 2019 | 23:33 702

Taxa de folosire a tramei stradale pentru utilaje și autovehiculele concepute și construite pentru transportul de materiale de construcții și alte mărfuri este suspendată, în contextul în care Asociația Constructorilor și Investitorilor Dobrogea (ACID), al cărui președinte ale Constantin Frățilă, alături de SC Consulting & Constructio Investments SA și ASC Comprest Util SRL au atacat în instanță hotărârea Consiliului Local Constanța. Instanța a hotărât suspendarea hotărârii până la soluționarea acțiunii în instanță.

Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța informează contribuabilii că taxa de folosire a tramei stradale de către utilaje și autovehicule concepute și construite pentru transportul de materiale de construcții și de alte mărfuri este suspendată ca urmare a pronunțării de către Tribunalul Constanța a Sentinței civile nr. 606/19.04.2019, în dosarul civil nr. 799/118/2019.

„Prin sentința sus-menționată, instanța a dispus în temeiul art. 14 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ și fiscal, republicată cu modificările și completările ulterioare, suspendarea parţială a executării dispoziţiilor HCL nr. 507/2018 privind modificarea şi completarea HCL nr. 136/2018 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale la nivelul Municipiului Constanţa începând cu anul 2019, respectiv a dispoziţiilor cuprinse în cap. III din anexa 2 la HCL nr. 507/2018 cu referire la taxa de folosire a tramei stradale de către utilaje şi autovehicule concepute şi construite pentru transportul de materiale de construcţii şi de alte mărfuri până la soluţionarea acţiunii în anularea actului administrativ.

Totodată, SPIT Constanța informează contribuabilii că sentința civilă nr. 606/19.04.2019 nu va produce efecte și asupra hotărârilor de consiliu local prin care taxa de folosire a tramei stradale a fost reglementată pentru anii anteriori anului 2019”, au transmis reprezentanții SPIT Constanța.

Amintim că în luna februarie a.c., Asociația Constructorilor și Investitorilor Dobrogea (ACID), alături de SC Consulting & Constructio Investments SA și ASC Comprest Util SRL s-a adresat Secției de Contencios Administrativ de la Tribunalul Constanța, împotriva Consiliului Local Constanța solicitând suspendarea executării actului administrativ HCL 507/2018.

La data respectivă, Constantin Frățilă, președinte al ACID, atrăgea atenția asupra faptului că taxa de tramă stradală impusă de municipalitate este neconstituțională; pe de o parte pentru că era același lucru cu impozitul pe mijloacele de transport, iar pe de altă parte, pentru că a fost mărită de sute de ori, nerespectându-se principiul proporționalității taxelor fiscale.

Constructorii și investitorii din Constanța spun că noua taxă este neconstituțională din mai multe motive. În primul rând, pentru că este un impozit, și nu o taxă, deoarece taxa înseamnă un serviciu prestat de cel care o încasează. În acest caz, taxa de tramă stradală este identică cu impozitul pe mijloacele de transport. În al doilea rând, taxa încalcă principiul proporționalității taxelor fiscale.

În urma solicitării reclamanților, judecătorii au dispus „suspendarea parțială a executării dispozițiilor HCL 507/2018 privind modificarea și completaera HCL 136/2018 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale la nivelul municipiului Constanța, începând cu anul 2019, respectiv a dispozițiilor cuprinse la cap III din Anexa II, cu referire la taxa de folosire a tramei stradale de către utilaje și autovehicule concepute și construite pentru transportul de materiale de construcții și alte mărfuri, până la soluționarea acțiunii în anularea actului administrativ”.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dupa ce distrug soselele orasului vor scutiri de taxe sa platim tot noi cu masini mici taxe
2
0
Cand sunt bani in joc Comanescu si Fratila si-au dat mana ! Cata ipocrizie pe spatele prostanilor ! Imi vine sa plang de ce spuneam ei recupereaza banii de la clienti !
7
0
Futuva n gura dupa ce ca stricati strazile cu magaoaiele voastre si le umpleti de beton scurs aveti si tupeul sa nu platiti nimic!
8
0
Sunt niste nerusinati. Tronsonul Aurel Vlaicu intre bd. Tomis si bd. Lapusneanu este plin de scurgeri de beton. Iti clantane dintii in gura cand treci peste ele. Gropile in asfalt apar tot datorita masinilor si utilajelor grele detinute de aceste firme. Nu cumva vor ca noi din salariile de mizerie sa ii tinem in spate ?
9
1
Sa platim noi astia cu autoturisme si ptr ei. Sper sa castige consiliul local procesul. Pai cine strica strazile cel mai mult? Mai ies si cu cifele din care se scurge beton si nu si-l mai curata. Tupeu!
13
2
Pai aia rup strazile si nu platesc nimic???da stai,mi-am adus aminte,suntem in Romania,numai prostii platesc...
13
2
taxa aia trebuie folosita pentru repararea strazilor stricate de acele utilaje nu pentru borduri puse te miri unde!
10
1
Grijania mami lor. Au cale ferata dar de frica sa nu le fure marfa taganul de GRUIA apeleaza la subterfugii. In curind vom construi si un ghetou cu grilaj si paza inarmata pentru al de FRATILA si compania.
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102