REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Firmele se pot constitui în grupuri fiscale unice, chiar dacă sunt administrate de autorități fiscale diferite

Firmele se pot constitui în grupuri fiscale unice, chiar dacă sunt administrate de autorități fiscale diferite

Replica API 2 noiembrie 2016 | 00:00 182

ANAF:

ANAF:

Firmele stabilite în România, independente din punct de vedere juridic, dar aflate în strânsă legătură din punct de vedere financiar, economic și organizatoric, se pot constitui în grupuri fiscale unice pentru plata TVA, chiar dacă persoanele impozabile sunt administrate de organe fiscale diferite, a anunțat, marți, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), într-un comunicat de presă.

Până în prezent, un grup de persoane impozabile, care își desfășura activitatea în România, oferea posibilitatea ca acestea să se constituie în grupuri fiscale unice, cu condiția ca acestea să aplice pentru aceeași perioadă fiscală și să fie administrate de același organ fiscal competent.

"Un grup de persoane impozabile stabilite în România, independente din punct de vedere juridic, dar aflate în strânsă legătură din punct de vedere financiar, economic și organizatoric, poate opta să fie tratat de către Agenția Națională de Administrare Fiscală drept grup fiscal unic pentru TVA, chiar dacă persoanele sunt administrate de organe fiscale diferite", notează ANAF.

Potrivit sursei citate, prin intermediul acelorași Norme metodologice, s-au modificat regulile de întocmire a primului decont de TVA de către membrii grupului fiscal, după ieșirea acestora din grup, respectiv a operațiunilor care se înscriu în decont.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218