REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

FISCUL A DECLANŞAT GHERILA! TOATĂ ARMATA DE INSPECTORI FISCALI A FOST SCOASĂ LA ATAC

FISCUL A DECLANŞAT GHERILA! TOATĂ ARMATA DE INSPECTORI FISCALI A FOST SCOASĂ LA ATAC

Replica API 4 decembrie 2013 | 00:00 144

Într-o dare de seamă oficială privind situaţia colectării TVA, ministerul Finanţelor Publice arată negru pe alb că s-a apucat masiv de adunat banii de la firme. Pentru acest obiectiv, au fost scoşi pe teren absolut toţi inspectorii fiscali. Speriat de ideea că ar putea fi obligat de instanţă să plătească penalizări pentru întârzierea rambursării de TVA, Fiscul a scos gherila de inspectori în stradă pentru a soluţiona cât mai repede cererile de rambursare a TVA cu termenul depăşit, scrie Capital.ro.

Fiscul a recunoscut într-un document oficial că în perioada octombrie-decembrie se află în plină campanie de control a firmelor din România. "Menţionăm că în perioada octombrie-decembrie 2013 se acţionează cu întreaga capacitate de control disponibilă pentru efectuarea inspecţiilor fiscale anticipate în vederea soluţionării deconturilor cu sume negative de TVA cu opţiune de rambursare la care se înregistrează întârzieri în soluţionare", se arată în document. In cazul deconturilor cu sume negative de TVA cu optiune de rambursare cu risc fiscal mare, rambursarea se face doar dupa o inspectie fiscală. Stabilirea riscului fiscal mare al unei persoane impozabile se realizează de către compartimentul de specialitate şi pe baza informaţiilor primite de la organele de inspecţie fiscală pentru persoana impozabilă respectivă.

Rambursarea se efectuează numai în urma inspecţiei fiscale, în următoarele cazuri:

a) pentru persoanele impozabile care au fapte de natura infractiunilor inscrise in cazierul fiscal;

b) pentru persoanele impozabile nou-înfiinţate;

c) pentru persoanele impozabile pentru care nu exista toate datele necesare intocmirii Fisei de calcul al SIN (Standardului individual negativ);

d) pentru persoanele impozabile pentru care suma de TVA colectata este mai mare decat suma de TVA deductibila in perioada de referinta;

e) pentru persoanele impozabile care nu au bunuri imobile sau mobile in patrimoniu;

f) pentru persoanele impozabile despre care activitatea de inspectie fiscala detine informatii ca prezinta un risc fiscal mare.Conform unui raport ANAF, la data de 31 octombrie erau peste 15.000 de deconturi cu sume negative de TVA cu opţiune de rambursare din care aproape 5.000 de deconturi erau cu termenul de soluţionare depăşit.

sursa: realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218