REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Fiscul a scos la vanzare cazile lui Moroianu de la Cocor SPA

Fiscul a scos la vanzare cazile lui Moroianu de la Cocor SPA

Replica API 2 decembrie 2010 | 00:00 127

Administratorul Cocor spera la reesalonarea datoriilor

Administratorul Cocor spera la reesalonarea datoriilor

Chiar dacă este catalogat unul dintre cele mai moderne centre SPA din zonă - la inaugurarea lui participând însuşi ministrul turismului, Elena Udrea - afacerea din spatele Hotelului Cocor nu pare să meargă chiar pe roate. În urmă cu aproape o săptămână Agenţia Naţională de Administrare Fiscală prin Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Mangalia a scos la licitaţie o parte din bunurile cele mai de preţ ale respectivei unităţi, anume căzi şi utilaje de tratament. Sunt puse la vânzare un număr total de 18 bunuri, printre care căzi de hidroterapie şi mese de masaj, dar şi paturi de cromoterapie.

Valoarea totală a bunurilor puse în vânzare se ridică la peste 300.000 de lei fără TVA, acestea aflându-se în stare foarte bună, cu an de fabricaţie 2009. Prima licitaţie este programată pentru data de 14 decembrie a.c., însă este foarte greu de crezut că vor exista participanţi dispuşi să ofere atâţia bani în această perioadă. Dacă executarea va fi dusă la final (adică dacă debitorul nu îşi va achita între timp datoriile), este posibil ca parte din bunuri să îşi găsească proprietar abia după a 3-a strigare, când preţul va fi diminuat cu 75%. Mişcarea poate veni, de altfel, tot din partea debitorului, fiind arhicunoscută o practică printre marii datornici aceea de a cumpăra pe altă firmă (curată) bunurile executate de fisc, la sume mai mici decât datoria la stat.

Cum a ajuns Moroianu în această situaţie?!

Nicolae Moroianu, administratorul Cocor Turism SA, este un personaj bine conturat în industria turismului românesc. De la nivelul la care se află îşi permite să reclame ministrului turismului că "are probleme" cu Taromul. Cifrele de afaceri ale firmei în cauză sunt impresionante, însă în spatele lor există şi datorii pe măsură. Arhiva Garanţiilor Reale Mobiliare relevă faptul că o parte dintre bunurile imobile aparţinând Cocor Turism, dar şi o serie de contracte în derulare, sunt cesionate sau gajate în favoarea unor bănci, în schimbul unor linii de creditare ce ajung chiar şi la 9,3 milioane de euro. "Am avut o serie de credite pentru investiţia în centru, iar condiţiile impuse de bănci nu au fost chiar uşoare. Vorbim aici de peste 12 milioane de euro, iar în contextul economic actual este o situaţie cu care se confruntă toţi agenţii economici. Am convenit cu cei de la AFP să reeşalonăm datoria şi în mod cert executarea nu va merge mai departe. Urmează să ne achităm cât se poate de curând toate datoriile", a declarat Nicolae Moroianu pentru Replica de Constanţa. Ciudat este faptul că, deşi s-a ajuns la executare silită, portalul Ministerului de Finanţe nu furnizează nici un fel de date cu privire la cuantumul datoriilor contribuabilului Cocor Turism SA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102