REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Fiscul scoate la vânzare utilajele de milioane de euro ale cunoscutei firme Gremlin Computer

Fiscul scoate la vânzare utilajele de milioane de euro ale cunoscutei firme Gremlin Computer

Replica API 17 septembrie 2014 | 03:18 1631

Are profit, dar e plină de datorii la stat

Are profit, dar e plină de datorii la stat

Aurora Olescu

Fiscul scoate la vânzare utilaje în valoare de peste 2 milioane de euro ale uneia dintre cele mai cunoscute firme în domeniul reciclării, Gremlin Computer SRL din Constanţa. Societatea înregistrează an de an profituri substanţiale, dar a reuşit să adune şi datorii impresionante la bugetul de stat, pentru care a primit însă înlesniri la plată. Potrivit ANAF, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Constanţa, organizează pe 23 septembrie o primă licitaţie pentru vânzarea a 13 utilaje industriale aparţinând debitorului Gremlin Computer SRL. Este vorba despre diverse instalaţii de sortare şi reciclare baterii, tonere, sticle şi cabluri, foarte scumpe, cu preţuri care pornesc de la câteva zeci de mii de lei până la aproape 3 milioane de lei. Dacă ar reuşi să vândă cele 13 instalaţii de reciclare la preţurile de pornire a licitaţiei, Fiscul ar obţine circa 9 milioane de lei, fără TVA, echivalentul a peste 2 milioane de euro.

Problemele firmei Gremlin Computer cu ANAF par de neînţeles, în condiţiile în care este un nume de referinţă în industria reciclării, cu sute de contracte parafate în toată ţara, cu diverse instituţii publice. Notorietatea Gremlin Computer se traduce şi prin rezultatele financiare remarcabile ale firmei, care a declarat pentru anul 2013 o cifră de afaceri de 11.842.917 lei şi un profit net de 1.875.488 lei, cu 63 de angajaţi. Chiar dacă scoate bani frumoşi din colectarea şi reciclarea deşeurilor, firma nu s-a grăbit, se pare, să-şi achite şi dările la stat. Aşa se face că, potrivit ANAF, Gremlin Computer SRL are datorii la bugetele de stat în valoare totală de 8.351.135 lei, pentru care i s-au oferit însă înlesniri la plată. Firma care ar putea rămâne fără instalaţiile de reciclare care-i aduc profit an de an este deţinută de constănţeanca Aurora Olescu, de 37 de ani, care a preluat-o de la fondatoarea sa, Veronica Buişteanu, Gremlin Computer având ca domeniu iniţial de activitate, la momentul înfiinţării sale, în 2001, comerţul cu telefoane mobile. Gremlin Computer n-ar fi prima firmă a Aurorei Olescu ce are probleme cu plata datoriilor. În decembrie 2011, instanţa a decis lichidarea Andredy Recycling SRL, care acumulase, de asemenea, debite către instituţii de stat. Andredy Recycling era deţinută de Aurora Olescu, cu 80% din părţile sociale, restul fiind împărţit între Nicoleta Lemnaru şi Mariana Petu, cea din urmă fiind şi în prezent director în cadrul Gremlin Computer.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102