REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fiul cel mare al preşedintelui Trump a acceptat să fie audiat în Senat

Fiul cel mare al preşedintelui Trump a acceptat să fie audiat în Senat

Replica API 16 mai 2019 | 00:00 383

Donald Trump Jr.

Fiul cel mare al preşedintelui american Donald Trump a acceptat, în cele din urmă, să fie audiat de o comisie a Senatului în luna iunie în cadrul anchetei privind un posibil amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, potrivit media americane, relatează AFP.

Comisia pentru Informaţii, controlată de republicani, l-a convocat pe Donald Trump Jr. pentru a reveni asupra anumitor puncte ale anchetei efectuate de procurorul special Robert Mueller şi care s-a încheiat fără a găsi vreo dovadă a unei înţelegeri secrete între Moscova şi anturajul preşedintelui Donald Trump în timpul campaniei electorale din 2016.

Donald Trump Jr., în vârstă de 41 de ani, s-a prezentat deja voluntar pentru o audiere îndelungată în Senat în 2017.

Dar, de data aceasta, comisia a trebuit să recurgă la prerogativele de investigare pentru a-l convoca, o premieră pentru un membru al familiei Trump, notează sursele citate.

După câteva zile de dispute, fiul cel mare al preşedintelui Trump şi comisia condusă de senatorul republican Richard Burr au ajuns la un acord limitând durata acestei audieri.

Audierea va avea loc la începutul sau la mijlocul lunii iunie şi se va putea ţine cu uşile închise, potrivit surselor citate. Durata audierii va fi de câteva ore şi nu va acoperi decât cinci sau şase subiecte.

Donald Junior ar fi fost dispus să facă faţă unor sancţiuni ale Congresului, care ar fi putut să-l urmărească pentru obstrucţionarea anchetei, dar în cele din urmă a fost convins prin acest acord, relatează Fox News.

Comisia doreşte să-l audieze în special cu privire la declaraţiile sale potenţial contradictorii cu privire la un proiect Trump Tower la Moscova. Donald Trump s-a declarat săptămâna trecută "foarte surprins" de convocarea fiului său.

În paralel, democraţii l-au convocat în mod oficial marţi pe fostul consilier juridic al Case Albe Don McGahn pentru o audiere în Camera Reprezentanţilor pe 21 mai, la 10:00 (14:00 GMT), anticipând o nouă confruntare cu Donald Trump care s-a opus convocării acestuia.

Don McGahn, care a demisionat în octombrie 2018, nu a răspuns încă la convocarea Comisiei Judiciare a Camerei Reprezentanţilor.

Casa Albă şi-a exprimat deja opoziţia faţă de numeroase demersuri din partea democraţilor în acest caz şi în alte dosare legate de Trump, acuzând opoziţia de hărţuire nejustificată. Democraţii din Congres denunţă o "criză constituţională".

Procurorul special Robert Mueller l-a exonerat pe Donald Trump de suspiciuni de colaborare cu Moscova. În raportul său, procurorul a detaliat totuşi aspecte referitoare la unele presiuni îngrijorătoare exercitate de preşedintele republican asupra investigaţiei privind posibilul amestec al Rusiei în campania electorală pentru alegerile din SUA din 2016.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614