REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Fiul risipitor şi nevasta au tocat milioanele şi au înscenat un furt din locuinţă

Fiul risipitor şi nevasta au tocat milioanele şi au înscenat un furt din locuinţă

Replica API 25 aprilie 2015 | 23:46 116

Poliţia Cernavodă, alertată de pomană

Poliţia Cernavodă, alertată de pomană

O familie din Cernavodă a pus la cale un plan pentru a acoperi banii cheltuiţi. Este vorba despre 15.000 de lei, soţii înscenând un furt din locuinţă. Oamenii legii au mirosit ceva încă de la bun început, întrucât apartamentul nu prezenta semne de pătrundere prin efracţie şi, în cele din urmă, cei doi au recunoscut. Acesta nu este singurul caz petrecut în judeţul Constanţa.

Ionuţ Cătălin G., de 37 de ani, împreună cu soţia sa, au anunţat că au fost victimele unui furt, faptă petrecută la data de 10 aprilie anul curent. Aceştia au reclamat că apartamentul le-a fost spart, fiindu-le sustrasă suma de 15.000 de lei. Cum nu existau indicii care să confirme fapta, poliţiştii au început să-i ia la întrebări, ei recunoscând, în cele din urmă, că au înscenat totul pentru că au cheltuit banii şi s-au săturat să fie certaţi de părinţi că sunt risipitori. “Ca urmare a reclamaţiei unui furt din locuinţă comis la data de 10 aprilie a.c., poliţiştii din Cernavodă au declanşat o anchetă, stabilind faptul că reclamantul, G. Ionuţ Cătălin de 37 de ani, împreună cu soţia sa, G. Alina de 24 de ani, au indus în eroare intenţionat oamenii legii, prin sesizarea furtului şi a sumei de 15.000 lei. Din declaraţiile celor doi a reieşit că fapta a fost înscenat de aceştia pentru a se evita un conflict cu familia, deoarece au cheltuit suma de bani reclamată ca furată”, au menţionat reprezentanţii IPJ Constanţa. Cercetările continuă. Însă, astfel de cazuri au mai avut loc la malul mării, printre care şi unul petrecut 31 octombrie 2013. La acea dată, o femeie de 50 de ani, din Constanţa, susţinea, cu lacrimi în ochi, că a fost tâlhărită de doi indivizi. A relatat cum deplasa pe strada Chiliei, iar când a ajuns la intersecţie cu Dragoslavele, doi bărbaţi, cu glugile trase pe faţă, au trecut în fugă pe lângă ea şi i-au smuls poşeta. Astfel, ar fi rămas fără suma de 29.000 de lei. Poliţiştii au preluat cazul şi au demarat cercetările. Au muncit la foc automat, au strâns un cerc de suspecţi, au pus pe drumuri şi criminaliştii şi au dat startul audierilor. În zadar, parcă nimic nu se lega şi nici detalii despre infractori nu prea aveau. După câteva zile, poliţiştii au reuşit să intre în posesia unor imagini surprinse de camerele de luat vederi din zonă. Le-au analizat, le-au pus cap la cap, iar scenariul descris de femeie făcea parte din alt peisaj. Au chemat-o la Secţie şi au invitat-o să urmărească împreună imaginile, unde se putea observa cu lejeritate cum ea mergea agale pe respectiva stradă, a trecut şi de intersecţie şi nimic nu s-a întâmplat. Nici un bărbat cu glugă nu a trecut pe lângă ea, nu a fost bruscată şi nici nu i-a fost smulsă nici o poşetă? De ce? Pentru că nici măcar nu avea poşetă! După ce a văzut imaginile, femeia s-a albit la faţă şi s-a hotărât să spună adevărul. Aceasta nu mai avea suma de 29.000 de lei şi nu ştia cum să se justifice în faţa membrilor familiei, respectiv părinţilor, care o tot întrebau de bani, şi soţului, motiv pentru care a înscenat totul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614