REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Fiul unui fost baron al cartelului drogurilor din Cali va da în judecată compania Netflix

Fiul unui fost baron al cartelului drogurilor din Cali va da în judecată compania Netflix

Replica API 6 septembrie 2021 | 00:00 1021

Fiul unui fost baron al celebrului cartel al drogurilor din Cali, un oraş din Columbia, va da în judecată platforma de streaming Netflix, pe care o acuză că a prezentat "o viziune nerealistă" asupra familiei sale într-un nou serial despre narcotraficanţii columbieni, informează AFP, citată de Agerpres.

William Rodriguez, fiul traficantului de droguri Miguel Rodriguez Orejuela, a declarat joi la un post radiofonic local că va demara "toate procedurile judiciare necesare" pentru ca acel serial, produs de postul TV columbian Caracol Television, să fie suspendat.

Potrivit declaraţiilor făcute de William Rodriguez, cele 60 de episoade ale serialului "El Cartel de los Sapos, El origen" ar fi "complet nerealiste" şi s-ar inspira din istoria faimosului clan Rodriguez Orejuela, condus de fraţii Miguel şi Gilberto, doi influenţi traficanţi columbieni aflaţi în prezent într-o închisoare din Statele Unite, şi dintr-un incident în care fost implicat unul dintre rivalii lor, celebrul Pablo Escobar.

Acea producţie TV, difuzată de la începutul lunii iulie de celebra platformă de streaming americană, dar care nu va fi televizată în Columbia, prezintă povestea familiei Villegas (un nume imaginar) şi a "doi fraţi săraci din Cali", care "au devenit baroni ai drogurilor".

Compania Netflix a insistat că este vorba despre "o operă de ficţiune" şi că faptele prezentate în noua producţie sunt "rodul imaginaţiei scenariştilor".

În schimb, reprezentanţii Caracol Television Internacional afirmă într-un mesaj publicat pe site-ul acestui post TV că noul serial "se bazează pe fapte reale" care îi vizează pe "liderii redutabilului cartel din Cali".

William Rodriguez consideră că această producţie "i-a violat intimitatea familială" şi că protagonistul serialului, personajul Wilmer, prezintă similitudini evidente cu viaţa lui.

"Netflix a comercializat numele meu", a acuzat el, adăugând că serialul TV "a plagiat o mare parte" din una dintre cărţile sale despre familia Rodriguez Orejuela.

"Povestea a fost plagiată, cartea mea a fost plagiată", a precizat William Rodriguez, denunţând totodată veniturile generate astfel cu ajutorul numelui său de familie de platforma Netflix, despre care nu se ştie deocamdată dacă a fost unul dintre coproducătorii serialului.

Reclamantul va cere despăgubiri "pentru toate daunele şi prejudiciile morale" cauzate de "minciunile din acest desen animat".

În siajul celebrului serial "Narcos", care descrie viaţa lui Pablo Escobar şi rivalitatea lui cu cartelul din Cali, condus de fraţii Rodriguez Orejuela, compania Netflix difuzează acest nou serial despre baronii drogurilor din Columbia în mai multe ţări, inclusiv în Statele Unite şi în Spania.

Dezmembrat la jumătatea anilor 1990, Cartelul din Cali a fost considerat de autorităţile din Statele Unite drept cea mai mare organizaţie dedicată traficului de droguri din lume după arestarea lui Pablo Escobar, liderul Cartelului din Medellin şi inamic declarat al fraţilor Rodriguez Orejuelas.

Fraţii Gilberto, în vârstă de 82 de ani, şi Miguel, în vârstă de 78 de ani, au fost capturaţi în 1995 şi extrădaţi un deceniu mai târziu în Statele Unite, unde execută o pedeapsă de 30 de ani de închisoare pentru trafic de droguri şi spălare de bani.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218