REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Fizioterapia, un aliat pentru a combate durerea de genunchi

Fizioterapia, un aliat pentru a combate durerea de genunchi

Replica API 24 februarie 2020 | 09:54 362

Atunci cand cauti un tratament eficient pentru durerile de genunchi, este bine sa apelezi si la un medic fizioterapeut, intrucat acesta te poate ajuta mai mult decat ai crede.

Fie ca te-ai lovit la genunchi, fie ca ai fost supus unei interventii chirurgicale ori poate ca ai durere la ambii genunchi sau ii simti "intepeniti", nu trebuie sa treci cu vederea disconfortul accentuat. Chiar daca ai o durere surda sau redoare articulara, poate crezi in mod eronat ca nu ar trebui sa stai in picioare si sa iti misti articulatiile, insa de cele mai multe ori, fizioterapia este exact ce iti va sugera medicul tau sa faci pentru a te recupera mai rapid.

Terapia fizica (o clasa a fizioterapiei) sau recuperarea poate sa calmeze durerile articulare si durerile musculare. Vei lucra impreuna cu un medic fizioterapeut, care foloseste o gama variata de metode, care te vor ajuta sa iti intaresti musculatura si care iti vor face genunchii sa se miste mai bine si sa se simta mai bine.

In functie de diagnosticul tau si de severitatea problemelor pe care le ai la nivelul genunchilor (poate ca suferi de gonartroza sau de alta afectiune), fizioterapeutul iti va spune daca ai nevoie de anumite exercitii si de miscari de stretching, de aplicarea unor comprese cu gheata si comprese calde, de un masaj terapeutic ori de stimularea electrica a nervilor si a muschilor. Poti citi aici mai multe despre electroterapie.

Retine si ca atunci cand vei face fizioterapie, acest tip de terapie va depinde de cauza durerii tale de genunchi. Uneori, fizioterapia este exact ce ai nevoie, deci nu va fi necesara interventia chirurgicala la genunchi.

Daca insa ai avut o operatie la unul dintre genunchi, medicul iti va sugera cel mai probabil sa urmezi cel putin cateva saptamani de fizioterapie dupa aceasta interventie, pentru ca te va ajuta in ce priveste recuperarea.

Care sunt cauzele care duc la durerea de genunchi

Exista cauze diferite ale durerii de genunchi. Una dintre cele mai frecvente cauze este artroza (la genunchi, este numita gonartroza), o boala degenerativa care afecteaza articulatiile din corp. Suprafetele (in special cartilajul) din interiorul articulatiilor se degradeaza, astfel incat acestea nu se mai misca la fel de bine ca inainte.

Mergand la medicul specialist, acesta iti va putea spune, in urma examenului fizic si a altor metode de diagnosticare, ce anume ti-a cauzat durerea de genunchi.

Durerile de genunchi tratament

Pentru a combate durerea de genunchi, medicul iti poate prescrie medicamente (sub forma de tablete sau de creme). Analgezicele precum paracetamolul si ibuprofenul pot sa ajute pacientii cu gonartroza. Este important sa iei tratamentul medicamentos cu regularitate, in dozele recomandate de medic.

Fizioterapia este si ea o metoda pe care o poti incerca. Daca durerea de genunchi este atat de severa incat iti afecteaza activitatea de zi cu zi si daca este o durere persistenta, roaga-ti medicul sa iti recomande un medic fizioterapeut. Asadar, fizioterapia te poate ajuta sa controlezi durerea si sa iti imbunatatesti rezistenta si flexibilitatea. Un medic fizioterapeut te poate ajuta in mai multe feluri, el iti poate oferi o varietate de tratamente, te va ajuta sa intelegi mai bine problema de la nivelul genunchilor si te va ajuta, in timp, sa iti reiei activitatile normale pe care nu le puteai face din cauza durerii de genunchi.

Ce masuri poti lua?

Pentru a-ti ajuta articulatiile genunchilor, este important sa slabesti - daca esti supraponderal. Medicul iti va explica de ce e esential sa dai kilogramele jos: pentru ca asa vei reduce o parte din presiunea exercitata pe articulatiile genunchilor si soldurilor. Totodata, pe langa scaderea in greutate, mai poti face ceva pentru a-ti mentine articulatiile sanatoase: exercitii fizice simple, cu un impact redus. Alege activitati placute, care au un impact scazut asupra articulatiilor, cum ar fi inotul sau exercitiile in apa, mersul pe bicicleta sau tai chi.

Odata ce vei ajunge la cabinetul unui medic fizioterapeut, acesta va lucra impreuna cu tine, pentru a pune la cale un plan de tratament. Specialistul va discuta cu tine despre masurile care ajuta la recapatarea fortei, rezistentei si miscarilor la nivelul picioarelor si genunchilor, astfel incat sa te simti mai bine si sa poti face din nou lucrurile care iti plac.

Fizioterapeutul iti va da o serie de exercitii pe care sa le faci acasa si iti va arata cum sa le executi in siguranta (astfel incat sa nu te doara si sa nu te accidentezi). Tot el iti va spune de cate sedinte de fizioterapie ai nevoie pentru a te recupera. Este esential sa respecti recomandarile lui, pentru ca durerea de genunchi sa se estompeze, conform doc.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218