REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Flagrant DNA: Magdalena Tiță, șefa Direcției pentru Cultură Constanța, prinsă cu șpagă!

Flagrant DNA: Magdalena Tiță, șefa Direcției pentru Cultură Constanța, prinsă cu șpagă!

Virgil STOIAN, Mirela PASCAL 10 noiembrie 2022 | 13:22 7671

Magdalena Tiță, șefa Direcției Județene pentru Cultură Constanța, a fost prinsă în flagrant în timp ce primea mită.

Potrivit informațiilor noastre, aceasta ar fi primit 2 000 de lei pentru a eliberarea unui aviz, pentru construirea unui imobil. În flagrant ar fi fost implicat și un inspector din cadrul Direcției Județene pentru Cultură Constanța.

Ministrul Culturii, reacție: Am toleranță 0

Contactat pentru un punct de vedere, ministrul Culturii, Lucian Romascanu, a declarat, pentru Replica, că are toleranță 0 față de gestul șefei de la Constanța și că așteaptă comunicarea oficială a DNA pentru a lua măsuri. Posibil ca Marilena Tiță să fie suspendată din funcție.

 

Nu am o comunicare oficială din partea DNA-ului. Tot ce pot să spun este că, dacă s-a întâmplat un asemenea lucru, este extrem de grav. Niciodată nu a primit ministerul sesizări de acest gen. Din păcate, doamna este una dintre cele mai bune directoare din cadrul Direcțiilor Județene de Cultură, surpriza e la fel de mare ca pentru dvs.”,a  spus, pentru Replica, Romascanu.

Lucian Romascanu, ministrul Culturii


Întrebat dacă ia în calcul suspendarea din funcție a Magdalenei Tiță, aceasta a răspuns: ”Înainte de a primi o comunicare oficială de la DNA, am cerut un punct de vedere la Departamentul Juridic, să aflu care este procedura, în astfel de cazuri, în acest moment. Dar, trebuie să vedem ce și cum motivează DNA-ul și după aceea vom lua măsurile de rigoare. Am toleranță 0 față de așa ceva”.

Reamintim că Magdalena Tiță a mai fost implicată într-un scandal. Aceasta a fost acuzată de abuz și presiuni asupra unei firme ce ar fi trebuit să înceapă lucrările la ansamblul rezidențial de pe lacul Siutghiol, zona Palazu Mare, în 2020, dar acest lucru nu a fost posibil, din pricina lipsei unei aviz al Direcției de Cultură. Aviz solicitat, ca urmare a situării, în zona respectivă, a unui sit arheologic, inclus în lista Monumentelor arheologice, potrivit Ordinului nr.2314/2004 și Ordinul 2828/2015, emise de Ministrul Culturii.

Deși autorizația de construcție pentru mai multe ansambluri rezidențiale de 3 și 4 etaje, dar și un spital cu 6 etaje, din Palazu Mare, pe malul Lacului Siutghiol, ar fi trebuit obținută, conform graficului, în octombrie 2020, iar lucrările să înceapă imediat, o adresă din partea Direcției de Cultură Constanța a iscat un scandal monstru, care s-a soldat cu plângere la DNA pe numele directorului Magdalena Tiță, dar și pe numele unui arheolog de la Muzeul de Istorie Constanța. Au fost obținute, până acum, toate avizele necesare, mai puțin autorizația de construcție. Prin certificatul de urbanism i-a fost impus investitorului să ceară avizul Direcției de Cultură, întrucât zona are potențial arheologic. Unul dintre administratorii societății, 3 D American Style Development SRL, acuză abuzuri din partea celor două instituții, dar și presiuni, după ce ar fi refuzați să plătească o sumă de bani, spune Narcisa Popescu, administratorul firmei din București.

Flagrantul nu are legătură cu societatea de mai sus.Administratorul Narcisa Popescu ne-a declarat că plângerea formulată de societatea pe care o reprezintă a fost clasată, pentru că nu a avut probe. ”Ar fi trebuit să-i facem și noi flagrant. Oricum,s -a dovedit, și in instanță, că am avut dreptate. Dar, cred că am contribuit și noi, indirect, cumva”, a spus, pentru Replica, Narcisa Popescu.

Vom reveni


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine crezi ca le-a școlit pe fetele astea asa frumos? Nu cumva Lungu? Ca n-a avut niciun flagrant, asta chiar a fost bafta lui, dar omul a avut dosar penal. Lăsați prostiile cu cinstea lui v****l, ca ne umfla râsul. Și, apoi, ce sa mai activeze, omul are în jur de 75 de ani, dacă nu mai mult. Suntem normali la cap, de venim cu asa idei? Sa le dea pe astea afara, sa facă și nițică pușcărie, iar cine vine sa fie monitorizat permanent. La ăștia nu merge pe încredere.
0
0
Dacă se dorește corectitudine, cinste și probitate profesională, să fie reactivat fostul manager Lungu v****l! Are un CV impresionant, desăvârșit ca manager, ce mai, omul potrivit la locul potrivit! Numai dacă se vrea, dacă nu...
0
0
Da corecta Magda asta domne. Ea bajenaru Cliante custozii spagii. OLrdinari au fost ordinari au ramas
1
2
La Mangalia se intampla la fel si de mult timp.
1
0
Din capitolul " Mizerabile, cu fițe de doamne "... !!! Ha, Ha, Ha... !!!
6
0
La Primaria Navodari cand ajungeti ca e jale ne cer bani de la intrare pana laPrea Inalutul hot Chelaru ce are apartamente in fiecare bloc nou construit >
6
0
Tita lua spaga si acu 10 ani !! Nu a semnat avizul pentru un sant de 5 metri lungime pana nu a luat banul!
9
1
CLIANTE ELENA MĂDĂLINA, o șpăgară lua și ii dădea lu Magdalena DUMNEZEU NU DOARME , cat am așteptat eu după un aviz și când sunam Vorbeau de sus așa va trebuie La pușcărie
14
1
Dau astia avize pe bani sa construiasca si pe mormantul lui Ovidiu. Arheologii dau descarcare arheologica pe toata cetatea Tomis. Nu ne trebuie vestigiile. Nu sunt bune. Le trebuie lor banii. Au dat descarcari arheologii pe spaga si s-a facut blocul peste ruienel bazilicii la Tribunal. La bulgari au reconstruit bazilica. la noi face hotel peste ruine.Carciumi si hotel.Acolo banul la n***u
20
0
Toate institutiile care trebuie sa elibereze avize sunt intesate de functionari spagari . Am avut nevoie in trei situatii cand am construit , sa dau spaga la greu . Altfel primesti refuz chiar daca nu incalci nici o regula . Asta este in Romania . Spaga este litera de lege . Cu cat trece timpul , sunt numiti oameni in functii doar pentru ca se invart interese babane . Altfel cum ca explicati ca in toate orasele sa construit haotic de iti este scarba .
14
5
nu cred povestea cu spaga , doamna Tita nu este genul de spagara . Este o persoana corecta si extrem de profesionista, Probabil a fost atrasa intr-o capcana. nu renuntati si dovediti-va nevinovatia.
8
19
Doar pe sultanul spagar sef de la Agentia de mediu l-au uitat cei de la DNA. Poate se gaseste in sfarsit cineva sa le aduca aminte ca prea si-a luat-o in cap cu pilele lui care-i pazesc curuletul fin.
19
0
La Ct in Casa de Cultura se vand haine de blana de vreo 10 ani si Bingo la etaj de vreo 20 ani câta cultura vreti intr un astfel de oras . Puteam fi exemplu pt o lume intreaga si nu exagerez la capitolul cultura si convetuire interetnica in Dobrogea unde atat de multe comunitati convetuiesc fara a avea lupte interetnice sau pe tema de religie , romani , turci ,aromani , greci , lipoveni , rusi , bulgari , tatari , evrei .
19
0
Mă umflă râsul cu toleranță zero, păi mai ministru al culturii tu ești capo di tuti capi în materie de corupție, toate numirile se fac transpartinic, cu șpăgi pe măsură, iar cei care dau mită să fie numit pe post în secunda doi ghici, normal trebuie să-și ia banii înapoi înmiit.
17
0
Dar asa sunt toti cei care lucreaza in sistemul bugetar, ce atata uimire? Corupti si coruptibili. Si cei cu functie si cei fara au platit din greu sa ajunga pe pozitii, oamenii de buna credinta nu au loc printre bugetari. Si ca sa rezisti pe post ti-o tragi cu cine trebuie si aia e, munca la stat. Bleah
15
11
Intr-o zi tot s-a întâmplat. E o cunoscuta a practicii. Ulciorul......
16
2
primarul negoita de cernavoda e un barbat simpatic, curtat de femei, are viata fabuloasa si e... devreme acasa!
3
0
Firma familiei regretatului Dănuț Moisoiu,alt mare securist si mare Hot al Constantei a fost.
27
1
La noi este cultura spagilor,manelelor si la furat.Ca de aceia suntem 50-60 de ani in urma cu toate.Dar avem cultul munci.
20
0
Vă dau pont ptr un articol, ieri a fost trimis în judecată tot de către DNA primarul din Cernavoda. Bănuiesc că nu ați observat știrea, nu e rea intenție de nu ați publicat nimic despre asta. Sau sa fie sponsorizările la mijloc?
25
0
Ce Cultura? Noi nu mai avem decât CUCU- LTURA!
19
0
pai trei sferturi de spaga era pentru tine mwistule spagar !
18
1
Pentru Sorynel de la Inspectoratul Scolar de ce nu e toleranta zero, domnule Hutuca??? Doar era cel mai bun prieten al lui Faliboga, inspectorul corupt! Dupa numeroasele gafe pe care le face zilnic, inca il sustineti? Se pare ca doar dumneavoastra il vedeti cel mai bun! Nici usturoi nu a mancat nici gura nu ii miroase! Mare mincinos! Sau chiar nu va pasa de invatamantul constantean!
18
4
Lupule, ce fac oqmenii din ograda ta?? Ce au invatat si cevstiu.spaguta tata spaguta.altfel nu merge altfel nu se leaga.altfel nu exista.ca atata stiu.de aia sunt pusi.sa primeasca spaga.in rest, Dzeu cu mila. La puscarie tu va n gura de snapari.ca numa pe capatuiala sunteti pusi.
23
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614