REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Flagrant: ofiţerii BCCO au dat de urma unor indivizi care furau din bancomate cu ajutorul unor dispozitive

Flagrant: ofiţerii BCCO au dat de urma unor indivizi care furau din bancomate cu ajutorul unor dispozitive

Replica API 14 februarie 2015 | 15:22 208

Ofiţerii BCCO Constanţa au prins în flagrant nişte cetăţeni bulgari, care extrăgeau bani din bancomate situate pe bulevardul Tomis din municipiul Constanţa. Din câte se pare, acţiunea este coordonată de către procurorii DIICOT.

Mai exact, este vorba de doi bărbaţi care montau dispozitive pe bancomate cu ajutorul cărora copiau datele de pe carduri, după care falsificau instrumente de plată electronică.

Acţiunea a fost una în forţă, indivizii fiind prinşi şi duşi la audieri. Oamenii legii anchetează întreaga activitate infracţională a acestora, fiind suspectaţi de mai multe fapte. Totodată, anchetatorii încearcă să afle dacă mai sunt implicate şi alte persoane în "afacere".

UPDATE

La data de 14.02.2015, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa, au desfăşurat o acţiune în cadrul căreia au fost prinşi în flagrant doi cetăţeni bulgari, bănuiţi de accesarea fără drept a sistemelor informatice tip ATM prin montarea de dispozitive de clonare a cardurilor.

Din primele cercetări a rezultat că, cei doi suspecţi, în perioada iulie 2014- februarie 2015, au montat la mai multe bancomate din Constanţa şi Eforie Nord dispozitive destinate copierii datelor inscripţionate pe banda magnetică a cardurilor bancare, date care, ulterior, au fost predate altor cetăţeni bulgari pentru clonarea cardurilor şi folosirea acestora la retragerea din conturi, folosindu-se ATM-uri din Indonezia, Malaezia şi Republica Dominicană, creând un prejudiciu de 1.000.000 de lei.

Persoanele depistate a fost prezentate procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Constanţa, care în urma cercetărilor a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi a formulat propunere de arestare preventivă pentru continuarea cercetărilor privind săvârşirea infracţiunilor de falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plata electronică (Art. 311 alin. 2 din Codul Penal), accesul ilegal la un sistem informatic (Art. 360 din Codul Penal), efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos (Art. 250 alin.1 din Codul penal) şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice (Art.365 alin.1 din Codul Penal).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218