REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

FLAGRANT și FOCURI de ARMĂ! Mai mulți indivizi din Constanța, PRINȘI în plină ACȚIUNE! VIDEO

FLAGRANT și FOCURI de ARMĂ! Mai mulți indivizi din Constanța, PRINȘI în plină ACȚIUNE! VIDEO

Replica API 14 ianuarie 2019 | 00:07 867

Trimiși în judecată în alt dosar anul trecut

Trimiși în judecată în alt dosar anul trecut

Mai mulți indivizi din Constanța au ajuns, din nou, în atenția oamenilor legii! Nu prea i-a impresionat faptul că erau deja trimiși în judecată pentru furturi, motiv pentru care și-au văzut nestingheriți de treabă, fiind prinși în flagrant, cu focuri de armă. Ancheta aparaține SRPTM. Au ajuns în arest. De menționat că bărbații sunt cunoscuți cu antecedente penale.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, la data de 12 ianuarie, i-au propus spre arestare pe Dumitru Cristian, Bivol Alexandru, Toader Florin, Mihai Florinel, Broască Marian și Bodron Alexandru, acuzați de furt și conducerea unui autoturism fără permis de conducere. Este vorba despre faptul că polițiștii de la transporturi din Constanța au ridicat aproximativ 2 tone de produs petrolier în urma unui flagrant delict realizat în localitatea Dorobanțu, județul Constanța. Totul s-a petrecut la data de 11 ianuarie a.c., când polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Constanța au depistat în flagrant delict 7 bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 33 de ani, din localitățile Satu Nou, Remus Opreanu și municipiul Medgidia, în timp ce sustrăgeau produs petrolier dintr-un tren staționat CF Dorobanțu. Pentru reținerea persoanelor în cauză, polițiștii constănțeni au efectuat un foc de avertisment în plan vertical, cu armamentul din dotare, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale.

Chiar dacă erau în arest la domiciliu, plecau noaptea la furat!

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că bărbații în cauză ar fi sustras, din vagoanele cisternă, 1.700 de litri de motorină, în timp ce trei dintre aceștia se aflau sub măsura preventivă a arestului la domiciliu. În cauză, polițiștii desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Potrivit informațiilor noastre, n dată de 10.01.2019 polițiștii SRPT au documentat activitatea infracțională a unui grup de persoane care acționa în zona CF Dorobanțu, atunci când trenul staționa, dar și când se află în mers. Aceștia sustrăgeau produs petrolier, urcându-se pe vagoanele cisternă din mers, având asupra lor mai multe bidoane dim plastic de diferite cantități. Polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi au reușit depistarea unui număr de 7 persoane care au sustras 1.700 litri de motorină dintr-un vagon cisternă staționat. Pentru prinderea acestora, lucrătorii de poliție au folosit armamentul din dotare. Dintre cele 7 persoane depistate, două dintre ele se deplasau cu autoturisme pe dn22c, iar în cazul în care observau ceva "suspect" îi anunțau pe ceilalți membri ai grupului care încărcau motorină în bidoane. În urma administrării probatoriului, la data de 12 ianuarie a.c., persoanele în cauză au fost prezentate Judecătoriei Constanța care a emis pe numele a 6 dintre acestea mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, pe numele minorului, în vârstă de 17 ani, fiind dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Cu privire la acest grup, polițiștii de la Transporturi i-au mai depistat și în septembrie 2018, când au fost trimiși în judecată pentru același gen de fapte, față de aceștia Judecătoria Constanța dispunând măsuri preventive, iar pentru 3 membri ai grupului dispunând arestul la domiciliu. Arestul la domiciliu nu i-a oprit însă din activitatea de a sustrage motorină, pentru că la lăsarea nopțîi, aceștia părăseau imobilele unde se aflau în arest și se deplasau în zona căii ferate.

Cunoscuți cu antecedente penale: furturi pe bandă rulantă!

Menționăm că Dumitru Cristian, Bivol Alexandru, Toader Florin, Mihai Florinel, Broască Marian și Mihai Bâlcu au mai ajuns după gratii și în iulie 2018, iar pe 13 august au fost trimiși în judecată pentru aceleași fapte. În dosarm cauza a fost amânată pentru 25 ianuarie întrucât nu s-au prezentat inculpații Dumitru Cristian, Bivol Alexandru și Broască Marian. De precizat este și faptul că, unii dintre indivizi mai au și alte fapte în "palmares". Spre exemplu, Bivol Alexandru este autorul unei fapte de furt calificat, comisă la data de 20 februarie 2017, în localitatea Satu Nou, județul Constanța. Acesta a pătruns cu alte două persoane prin efracție în incinta unei societăți comerciale de unde au sustras: țigări, un telefon mobil, 7 cartele telefonice și 2 sticle cu băuturi alcoolice, prejudiciul fiind de 500 de lei. În ceea ce-l privește pe Mihai Florinel, la data de 5 septembrie 2011 a fost prins în flagrant de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Medgidia în timp ce a sustras bani din sertarul casei de marcat a unei societăți, iar Alexandru Bodron a fost condamnat, în 2011, la 1 an de închisoare, de către Judecătoria Zimnicea.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si visan zis luceafarlul din valu lui traian fura de rupe,un tigan de doi lei
0
0
Din pacate, trebuie reintrodusa pedeapsa cu moartea pentru resetarea Romaniei. Credeti ca degeaba a existat in istoria neamului romanesc un Vlad Tepes ? Acum teapa trebuie inlocuita cu injectia letala sa fim in trend cu UE. Nici porcii nu se mai sacrifica cu pumnalul, deci, scaunul electric sau letala salveaza Romania de cocalarii care sunt mai presus de lege. Sunt sigur ca niciun coclalar nu stie ca maine se aniverseaza 169 de ani de la nasterea marelui poet roman Mihai Eminescu 15 ianuaarie 1850 Botosani. Dar cu prostu nu te pui ca are mintea odihnita.
3
0
Eu fur motorina de la freza de asfalt,de unde lucrari de calitate?
4
1
Ce sa mai vb de Consiliul Europei...suntem Wild West! Bananieri !
7
0
Tarani de la satu nou si medgidia....
11
0
De cand a dat drumu la puscariasi se tot sparg case bancomante si multe altele...inchisoare pe viata la toti nenorociti
18
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102