REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

FLAGRANT : un individ care acţiona prin metoda Accidentul, prins la Constanţa

FLAGRANT : un individ care acţiona prin metoda Accidentul, prins la Constanţa

Replica API 7 ianuarie 2016 | 23:39 289

Clujean pus pe căpătuială

Clujean pus pe căpătuială

Înşelăciunile prin metoda numită generic Accidentul continuă la malul mării. Oamenii legii din Constanţa au demarat mai multe acţiuni, destructurând astfel de grupări infracţionale, depistându-se atunci că erau coordonate de deţinuţi aflaţi în penitenciare. Prin aceeaşi metodă a acţionat şi un alt individ, din Cluj, care a fost prins în flagrant în seara de marţi, 5 ianuarie.

Poliţiştii Secţiei 5 din Constanţa, la data de 5 ianuarie anul curent, au fost sesizaţi de o femeie despre faptul că soţul său a fost contactat pe telefonul fix, de o persoană care s-a recomandat a fi avocat şi i-a adus la cunoştinţă că fiul a provocat un accident şi are nevoie de o sumă de bani. Poliţiştii au organizat cu operativitate o acţiune, ocazie cu care a fost prin în flagrant Mădălin Nicolae S., de 26 de ani, din judeţul Cluj, în momentul în care s-a deplasat la domiciliul reclamantei pentru a ridica suma solicitată.

Cercetările se continuă, individul fiind prezentat Judecătoriei Constanţa, cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii constănţeni vă sfătuiesc să verificaţi imediat dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de Poliţie sau Parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi la acea autoritate pentru confirmare). Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, anunţaţi imediat Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin. Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact aparent întâmplător.

Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), doar după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini. Nu daţi bani necunoscuţilor sub niciun motiv! În situaţii similare, în care vi s-au solicitat bani pentru a fi soluţionat un accident rutier sau pentru intervenţii medicale rezultate din accidente, apelaţii imediat 112!

Constănţenii trebuie să cunoască faptul că:

În cazul unui accident nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, doar în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări. Orice accident/ eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare: depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv, înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie. În conformitate cu reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav, este de obicei anunţat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108