REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° ConstanÈ›a Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

FLAGRANT! Un poliţist constănţean a REFUZAT mita!

FLAGRANT! Un poliţist constănţean a REFUZAT mita!

Replica API 19 noiembrie 2015 | 15:45 311

Unui poliţist de frontieră i s-a oferit suma de 100 de euro pentru a închide ochii la nişte nereguli despistate în traficul rutier, însă acesta a anunţat de îndată Direcţia Generală Antifraudă, astfel având loc un flagrant.

În baza unui denunţ formulat de un poliţist de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Sectorul P.F. Negru Vodă, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au prins în flagrant un cetăţean român care încerca să ofere poliţistului de frontieră suma de 100 euro. În schimbul banilor, poliţistul ar fi trebuit să nu-i întocmească dosar penal pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul rutier. În data de 18.11.2015, în jurul orei 11.00, un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Negru Vodă, judeţul Constanţa, a oprit pentru control, pe comunicaţia Negru Vodă – Comana, un ansamblu auto format din autoutilitară şi remorcă, înmatriculate în jud. Bacău, în care se aflau două persoane de sex masculin. În urma verificării documentelor prezentate, poliţiştii de frontieră au constatat că şoferul nu deţine un permis auto care să îi permită să conducă pe drumurile publice un ansamblu auto. Astfel, i-au fost întocmite persoanei în cauză acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice de către o persoană a unui ansamblu auto pentru care nu deţine permis de conducere corespunzător, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 335, alin. 1 din Codul Penal, aducându-i la cunoştinţă şoferului acest fapt. Conducătorul auto a oferit unuia dintre poliţiştii de frontieră, cu titlu de mită, suma de 100 de euro pentru a nu-i întocmi lucrarea penală. Ofiţerul a refuzat ferm oferta, atrăgându-i atenţia că săvârşeşte o infracţiune de corupţie şi că se sancţionează conform legii. Cu toate acestea, bărbatul a insistat, iar poliţistul de frontieră a informat şeful de tură din cadrul S.P.F. Negru Vodă şi organele competente. Astfel, lucrători ai Direcţiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judeţean Anticorupţie, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, s-au deplasat la faţa locului şi l-au prins în flagrant pe conducătorul auto în momentul în care oferea suma de 100 de euro unuia dintre poliţiştii de frontieră. Cercetările în acest caz sunt continuate de lucrătorii D.G.A. – S.J.A. Constanţa pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614