REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Flight Refund: Pasagerii afectaţi de grevele companiilor aeriene nu pot cere despăgubiri

Flight Refund: Pasagerii afectaţi de grevele companiilor aeriene nu pot cere despăgubiri

Replica API 27 iulie 2018 | 17:01 224

Grevele care perturbă activitatea companiilor aviatice nu reprezintă evenimente în urma cărora se pot cere despăgubiri, potrivit legislaţiei europene, a anunţat joi site-ul Flight Refund.

”În egală măsură, nu se pot acorda compensaţii în cazul vremii nefavorabile, tulburărilor politice sau atentatelor teroriste. În schimb, se pot obţine despăgubiri dacă zborul înregistrează întârzieri de cel puţin trei ore, cursa este anulată sau compania aeriană refuză îmbarcarea pasagerului”, se arată în comunicat, scrie economica.net.

Directorul general al Flight Refund, Anikó Bolyó, a atras atenţia că liniile aeriene trebuie să asigure cazare călătorilor afectaţi.

“Chiar dacă nu pot primi compensaţii în urma unei greve, companiile aeriene trebuie să asigure călătorilor cazare peste noapte, hrană, să ofere alternative pentru zborul anulat sau întârziat şi să răscumpere valoare biletului. Vedem un Interes crescut al pasagerilor pentru posibilităţile de obţinere a compensaţiilor în această perioadă. Este un semn că eforturile noastre de a populariza drepturile de care beneficiază aceştia dau roade. În special în România vedem un interes crescut pentru serviciile oferite de firma noastră”, a declarat Anikó Bolyó.

Site-ul Flight Refund a anunţat că a înregistrat o creştere cu 30% a numărului vizitatorilor în 25 şi 26 iulie, ca urmare cel mai probabil a veştilor privind anularea unor curse ale unui operator low-cost.

Potrivit Regulamentului European 261/2004, pasagerii sunt îndreptăţiţi să primească din partea companiei aeriene o compensaţie de până la 600 de euro pentru zborurile anulate, cu întârzieri mai mari de trei ore sau dacă li s-a refuzat îmbarcarea.

România se află pe locul al patrulea în Europa Centrală şi de Est la anularea sau întârzierea zborurilor, arată un studiu al companiei Flight Refund. Anul trecut în România s-au înregistrat 782 de incidente care au condus la circumstanţe neplăcute pentru pasageri, din totalul de 203.403 zboruri comerciale. Polonia ocupă primul loc în acest top, relevă datele Flight Refund.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614