REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Florian Bodog, în urma audierii pentru dosarul DNA: Nu mă voi sustrage cercetării

Florian Bodog, în urma audierii pentru dosarul DNA: Nu mă voi sustrage cercetării

Replica API 20 aprilie 2021 | 00:00 885

Senatorul Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, audiat luni în Comisia juridică, ca urmare a solicitării DNA adresate Camerei superioare a Parlamentului pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale împotriva sa, susţine că "nu se va sustrage cercetării".

Florian Bodog

"Indiferent de decizia pe care Comisia juridică o va lua, nu mă voi sustrage cercetării. (...) Nu am cerut colegilor mei să voteze împotriva urmăririi penale. Nu am absolut nimic de ascuns şi nu am absolut niciun lucru care să nu poată fi spus public. Am mai fost cercetat şi de DNA şi de Parchetul General. În 2019, am fost reclamat de către actualul director de la UNIFARM că aş fi vrut să-l schimb politic. Am dat declaraţie la Parchetul General şi cazul s-a închis. Nu este prima dată când mă supun prevederilor legale", a declarat Bodog, după audiere, scrie Agerpres.

Senatorul PSD a explicat că această solicitare a fost pe rolul Senatului şi în 2019, iar procurorul de caz "a reactivat" dosarul în 2 noiembrie, când listele de candidaturi pentru alegerile parlamentare au rămas definitive.

"Procurorul de caz a solicitat, după ce a primit decizia Senatului din 2019, ca dosarul să rămână la domnia sa. Până în 2 noiembrie 2020, dată la care au rămas definitive listele de candidaturi pentru Parlament, nu s-a întâmplat nimic în dosar. În data de 2 noiembrie, s-a depus un proces-verbal de sesizare din oficiu pentru o nouă pretinsă infracţiune - aş fi falsificat semnătura consilierei mele, lucru care nu este dovedit. În dosar nu este niciun alt document faţă de documentele existente la momentul în care au fost aduse pentru prima dată în Senat. Faptul că dosarul s-a reactivat în 2 noiembrie cred că ar trebui să ridice un semn de întrebare oricărui om politic din România. E ciudat", a adăugat el.

Procurorii DNA solicită Senatului încuviinţarea urmăririi penale a lui Florian Bodog, pe care îl acuză că atunci când a deţinut poziţia de ministru ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog, ulterior procurorii obţinând date privind comiterea de către acesta a altor patru infracţiuni de fals în înscrisuri şi abuz în serviciu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367