REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Florida anulează toate restricţiile COVID-19. Purtarea măştii nu mai este obligatorie

Florida anulează toate restricţiile COVID-19. Purtarea măştii nu mai este obligatorie

Replica API 4 mai 2021 | 00:00 730

Restricţiile pentru prevenirea răspândirii COVID-19 au fost anulate în Florida, cu efect imediat. Guvernatorul statului american, Ron DeSantis, consideră că vaccinul reprezintă o alternativă de protecţie mai bună şi că decizia este una corectă, ţinând cont de cifrele oficiale.

Guvernatorul statului american Florida, Ron DeSantis, a semnat o lege prin care restricţiile pentru prevenirea răspândirii COVID-19 vor fi anulate începând cu data de 1 iulie şi un ordin executiv care suspendă imediat restricţiile aplicate la nivel local până când legea va intra în vigoare. Totul datorită faptului că 50% din populație este imunizată.

”Este ceea ce trebuie făcut ţinând cont de datele de care dispunem”, a spus guvernatorul într-o conferinţă de presă organizată în St. Petersburg, luni.

Oficialul a declarat că motivul principal din spatele acestei decizii este disponibilitatea pe scară largă a vaccinurilor.

”Nu mai suntem în stare de urgență. Oamenii vor putea lua decizii și vor avea mijloacele necesare pentru a se proteja cu vaccinuri, dacă vor.” a spus DeSantis la semnarea proiectului de lege. Florida a renunțat anterior la toate restricțiile la nivel național în septembrie 2020 și a renunțat la amenzile aplicate persoanelor fizice și companiilor legate de restricțiile locale, dar localităților li s-a permis să își pună în aplicare propriile restricţii, potrivit Forbes.

Companiile vor putea în continuare să îşi impună propriile reguli pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Aproape nouă milioane de rezidenţi ai statului Florida, dintr-un total de 23 de milioane, au primit cel puțin o doză de vaccin, potrivit departamentului de sănătate din SUA.

Vaccinul a fost pus la dispoziție săptămâna trecută pentru toate persoaneele cu vârsta peste 16 ani, fără necesitatea dovezii de rezidenţă, un document care era necesar din ianuarie pentru a face față cererii inițiale ridicate, scrie antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218