REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Florin Andone: "În momente grele poţi vedea ce contează cel mai mult"

Florin Andone: "În momente grele poţi vedea ce contează cel mai mult"

Replica API 12 ianuarie 2019 | 00:00 241

"Când treci prin momente grele poţi vedea ce contează cel mai mult", a declarat Florin Andone, atacantul echipei engleze de fotbal Brighton, pentru cotidianul The Daily Telegraph.

"Tata a murit când aveam 10 ani şi m-am mutat în Spania când aveam 12. Mama a întâlnit pe altcineva care ne-a ajutat când noi, familia noastră, am trecut printr-un moment greu. Între 12 şi 25 de ani am trăit în Spania. A fost cea mai bună opţiune pe care am avut-o. Acum sunt foarte fericit fiindcă îmi pot ajuta familia, fratele. În familia mea sunt un om important, iar pentru mine acesta e lucrul cel mai important. Mai important decât fotbalul, decât orice", a afirmat Andone înainte ca echipa lui să joace sâmbătă acasă cu Liverpool în campionat.

"Când treci prin momente grele poţi vedea ce contează cel mai mult. Întotdeauna familia a fost aproape de mine", a spus internaţionalul român.

Andone a avut nevoie de susţinerea apropiaţilor săi când fosta sa echipă, La Coruna, a retrogradat, iar o accidentare l-a împiedicat să joace pentru Brighton până în luna noiembrie.

"Începutul n-a fost bun. Voiam să fiu în formă, să joc în presezon şi să încep în aceleaşi condiţii ca ceilalţi atacanţi. Acum sunt însă OK şi vreau să am minute de joc", a spus Andone.

El a vorbit despre şocul stabilirii în Europa de Vest în copilărie: "Când m-am mutat în Spania, am fost puţin deprimat de fotbal, de viaţa mea, de toate. A fost schimbarea: ţara, şcoala, limba. După aceea împreună cu fratele meu am început să joc şi am progresat rapid."

Atacantul a evocat ultimul lui sezon la La Coruna, unul prost atât pentru el, cât şi pentru echipă, care a retrogradat: "Mai puţine goluri, mai puţină încredere în mine, trei antrenori, multe sisteme de joc, fotbalişti care veneau şi plecau. A fost un an foarte greu."

"Am fost foarte aproape să semnez un an mai devreme un contract" cu Brighton, în 2017, a dezvăluit Andone. "Am acceptat oferta, contractul era în regulă, trecusem vizita medicală, totul era în regulă. În ultima zi Deportivo a spus 'Nu, Florin rămâne aici'. N-am reuşit să înţeleg cum s-a putut întâmpla asta."

"Să vin aici (la Brighton - n. r.) a fost prima mea opţiune. Am avut oferte de la alte echipe, inclusiv din Anglia - trei sau patru - dar am ales-o pe Brighton fiindcă m-au vrut în vară şi în ianuarie", a spus Andone.

El a recunoscut că primul său gol în tricoul lui Brighton, din meciul cu Huddersfield, a fost "foarte foarte important" deoarece nu mai înscrisese de şase sau şapte luni.

Andone are două goluri în unsprezece meciuri de campionat pentru Brighton, care este pe locul 13 după 21 de etape. El a marcat un gol şi în Cupa Angliei.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367